Bär allt på ryggen. Scott Taylor

En bit på väg. Scott Taylor från Nya Zeeland och Karma Forester från Göteborg fortsätter sin vandring över jorden.

Karma tar sikte på Atlantens kust

Nu har de avverkat närmare 500 mil till fots. Karma Forester och pojkvännen Scott Taylor har kommit en liten bit längre på sin vandring över jorden.

  • Publicerad 16:56, 25 feb 2020

Det är 12–13 grader varmt och väldigt vackert

Vi har tidigare berättat om Karma Forester som, tillsammans med sin pojkvän Scott Taylor, gör något ingen har gjort tidigare. De vandrar från Nordkap i norr till Nya Zeeland i söder. Efter en avstickare till England har de nu tagit sig över till fastlandet.

– Just nu går vi längs Atlantkusten i Frankrike. Det är 12 –13 grader varmt och väldigt vackert, säger Karma Forester.

Karma från Göteborg vandrar över jorden

När Göteborg Direkt når Karma på telefon är hon och Scott i full färd med att packa ihop sitt läger. De har spenderat natten i en skogsdunge intill en uppställningsplats för husbilar. Här har de sovit gott med två lastbilar och en campingvan som närmsta grannar.

– Det var oplanerat. Vi kom fram till en liten by sent igår kväll och visste inte var vi skulle slå upp tältet. Då hittade vi den här parkeringsplatsen, säger Karma.

Spanien nästa

Vanligtvis brukar de inte övernatta så nära bebyggelse. Helst slår de läger där de inte syns. Någon allemansrätt finns inte ute i Europa och det gäller att göra så lite väsen av sig som möjligt.

– Vi är noga med att vara respektfulla och alltid ta med oss allt skräp när vi bryter upp. Här i Frankrike har alla varit väldigt vänliga, säger Karma.

Nu siktar Karma och Scott på att nå Spanien för att vandra den berömda pilgrimsleden till Santiago de Compostela. Därefter ska de vända om vid foten av Pyrenéerna för att ta sikte på franska Rivieran.

– Där har mina föräldrar en lägenhet, där vi tänkte vila upp oss i en vecka, säger Karma.

Livets nödtorft. Karmas ryggsäck väger 10 kilo utan mat och vatten. Scotts väger 12 kilo. Med proviant för fem dagar ökar vikten med omkring tre kilo.

I Kamas väska

Karmas ryggsäck innehåller löparskor, skaljacka och skalbyxor i goretex, en varm tröja, dunjacka, vindjacka, shorts, leggings, tre par strumpor, t-shirt, underställ, pyjamas, sport-bh, buff (halsvärmare), keps, mössa, vantar.

Vattenfilter, vätskesystem, första förband, reparationskit, multiverktyg, toalettspade, nödsändare, powerbank, solpanel, kopp, sked och vattenflaska.

Scott bär också:

Samma utrustning som Karma, men också tält, friluftskök, kastrull, bränsleflaska, kaffefilter och kniv.

Följ parets vandring över jorden på bloggen Rebootlife, rebootlife.me, på Instagram, @orchidkarma eller genom facebook reboot.life.me.

Trafiken – minut för minut

DEBATT

"Bryt ihop men se till att gå vidare"

Retorikcoachen om coronapandemin. Alla påverkas vi av den rådande corona-situationen men vissa slår den hårdare mot. Jenny Ralphsson Jernberg vet hur man tar sig genom tuffa motgångar.tisdag 24/3 16:53

QUIZ

QUIZ: Vad betyder nyorden?

35 ord har skapats eller blivit vanligare under 2019 Animoji, deepfake, popcornhjärna och dra åt helvete-kapital är exempel på ord i Språkrådets nyordslista för 2019. Men vet du vad orden betyder?fredag 27/12 11:57