Ut med julen. "Sunes jul", "Popcirkus" eller "Underkastelse"...? Bara att välja julens sista helg.

Kasta ut julen med Sune eller med popgodisregn

Julen kastas ut med "Sunes jul". Kontroversiell monolog har premiär på Stadsteatern. Och popgodisregn på Park Lane. Jo, Göteborg bjuder på möjligheter även i början av året.

  • Publicerad 11:30, 12 jan 2018

Premiär

Vad: Med "Underkastelse" får franske Michel Houellebecqs roman premiär som pjäs på en svensk scen. I huvudrollen i denna 90 minuter långa monolog Fredrik Evers.

Var: Göteborgs stadsteater.

När: Fredag 12 januari, 19.00.

Info: Hittar du här!

Popcirkus

Vad: Cabaret Lorensberg har blivit showen "Popcirkus". En guide genom musiken från 60-talet till idag med låtar som blivit klassiker, nu i ny tappning av stjärnor som växa i framtiden.

Var: Park Lane, Avenyn 36.

När: Fredag 12 januari, 19.00, lördag 13 januari, 19.00.

Info: Hittar du här!

Marknad och galleri

Vad: Cash is king när Truckstop Alaska håller öppet för marknad, loppis och galleri. Men för att bli insläppt krävs medlemskap. Väl värt för Hisingens, ja, Göteborgs charmigaste rockhak.

Var: Truckstop Alaska, Karlavagnsgatan 13.

När: Lördag 13 januari, från 12.00.

Info: Hittar du här!

Utställning

Vad: Konstnären Lotta Antonssons arbeten genomsyras av hennes långvariga fascination för den fotografiska bilden främst från slutet av 1960 och 70-talen, sett ur ett feministiskt, socialt och politiskt perspektiv.

Vad: Lördag 13 januari, vernissage 12–16.

Info: Hittar du här!

Sunes jul

Vad: Modern klassiker på tv, nu på scen. Med Pernilla Wahlgren som mamma Karin, Morgan Alling som pappa Rudolf, Adam Gutniak som Sune med flera utlovas en föreställning som tilltalar hela familjen.

Var: Göteborgs konserthus.

När: Lördag 13 januari, 13 och 17.

Info: Hittar du här!

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG