Unikt. NCC får bygga när Liseberg satsar på stor vattenpark och upplevelsehotell. Foto: Liseberg/NCC

Klart: De får bygga Lisebergs unika vattenpark

Liseberg storsatsar på vattenpark och upplevelsehotell. Nu är det klart att NCC står för byggandet. ”Det saknar motstycke och det är jätteroligt att det händer i Göteborg” säger Shahroz Shaba, NCC.

  • Publicerad 17:32, 15 maj 2018

Inför Göteborgs 400-årsjubileum 2021 och Lisebergs 100-årsjubileum 2023 satsar nöjesparken stort. En helårsöppen vattenpark och ett upplevelsehotell ska byggas i anslutning till den södra entrén. NCC knep kontraktet som är värt två miljarder och blir Lisebergs byggpartner.  

– Det är ett prestigefyllt projekt med många utmaningar. Det känns jättekul att vara med och utveckla Göteborg som stad, säger Shahroz Shaba, affärschef NCC Building

Planen är att färdigställa markparkeringar och ett parkeringshus innan upplevelsehotellet på drygt 30 000 kvadratmeter med 450 rum byggs. Sist ut blir den 18 000 kvadratmeter stora vattenparken som ska rymma 2 800 gäster. Samtidigt.

Har ni gjort något liknande projekt förut?

– Nej, vi är duktiga på badhus, NCC bygger flest i Sverige, men den här typen av vattenpark har vi inte gjort tidigare vad jag känner till, säger Shahroz Shaba.

Projekt kommer involvera flera hundra personer från både NCC och flera underentreprenörer.

– Det saknar motstycke och det är jätteroligt att det händer i Göteborg. Vi bygger bostäder, sjukhus, skolor, broar och allt möjligt. Men det här bygger vi bara en gång. Det är unikt.

Markparkeringar beräknas vara färdiga till säsongen 2019. Hotellet och vattenparken planeras stå klara mellan 2021 och 2023.

Läs också: Inför skolresorna: Många riskerar missa sommarens vrålåk

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG

    Vi är GBG