Till hösten blir det inflyttning på Kvillepiren. Foto: Tempohousing Scandinavia

Klart för 800 nya lägenheter i Frihamnen

Om ett år kan de första hyresgästerna flytta in på Kvillepiren. Älvstranden Utveckling har nu tecknat avtal med två olika byggherrar.

  • Publicerad 10:20, 16 nov 2018

I vår blir det byggstart av 800 nya lägenheter i Frihamnen. Det står klart sedan Älvstranden Utveckling nu tecknat arrendeavtal med byggaktörerna Tempohousing Scandinavia och Brofred Bygg och Entreprenad som gäller till 2035.

– Jag är glad över att vi kommit i hamn med avtalen. Nu äntligen kan vi få bostäder på plats, säger Mattias Jonsson, styrelseordförande för Älvstranden Utveckling i ett pressmeddelande.

De temporära lägenheterna byggs för studenter, företag och allmänhet inte långt från Jubileumsparken.

– Våren 2019 tas det första spadtaget på Kvillepiren och målet är att de första boende flyttar in till hösten lagom till skolstarten, säger Anna-Lena Isacson projektledare för Frihamnen på Älvstranden Utveckling.

Planerna på flytande bostäder i Frihamnen är inte lagda på is. Mark- och miljödomstolen har haft synpunkter på hur bostäderna ska förankras utan att bottenmiljön påverkas. Älvstranden Utvecklings byggherre arbetar nu med en lösning för detta som kommer att presenteras senare.

Frihamnen

Frihamnen är ett av sju delområden i projektet Älvstaden där centrala Göteborg ska växa med 50 000 arbetsplatser och 25 000 lägenheter till 2035. I Frihamnen planeras det för 9 000 lägenheter och 15 000 arbetsplatser.

Källa: Älvstranden Utveckling

Vi är GBG