Klart: Gratis personalparkering i ytterområden

En tom skolparkering. Samtidigt trängs personalens bilar utmed villagatorna. Anledningen: 400 kronor i månaden. Nu har Kommunstyrelsen beslutat att p-avgiften för kommunal personal i ytterområden slopas.

  • Publicerad 05:30, 28 jan 2022

Låt oss säga att man rekryterar en förskollärare från sydväst till en förskola i Lövgärdet, som ska öppna klockan sex på morgonen.

I höstas kontaktade en förälder från Frölunda GöteborgDirekt.

Enligt pappan rådde det parkeringskaos utanför barnens skola eftersom personalen valde att ställa sina bilar utmed villagatorna istället för på skolans personalparkering.

– Det klart att det blir konstigt för en lärare att betala 400 kronor i månaden för att stå på skolans parkering när det är gratis på gatan. Men det resulterar i att vägarna blir helt belamrade och sikten skymd. Någon har haft väldigt otur när man tänkt, menade han.

Men nu väntas problemet snart ha fått en lösning.

Efter ett yrkande från Socialdemokraterna och Demokraterna beslutade Kommunstyrelsen den 26 januari att Parkeringsbolaget och andra berörda nämnder får i uppdrag att avskaffa p-avgifter på personalparkeringar i ytterområden där det finns andra parkeringsplatser som är fria.

Så ska staden lösa p-kaoset på Saltholmen

Udda arbetstider

Enligt kommunalrådet Jonas Attenius (S) handlar det framför allt om att skapa attraktiva arbetsgivare inom kommunala verksamheter och underlätta rekryteringen av personal inom exempelvis skola, förskola, äldreomsorg och socialtjänst.

– Göteborg är en stor stad och alla har inte spårvagnen runt knuten, utan behöver ta bilen. Det är lätt att glömma att många även jobbar udda tider på dygnet när kollektivtrafiken inte täcker upp. Låt oss säga att man rekryterar en förskollärare från sydväst till en förskola i Lövgärdet, som ska öppna klockan sex på morgonen.

Nu ska ärendet vidare för fastställande i Kommunfullmäktige, troligtvis under februari.

Risk för olyckor när fler får skjuts till skolan

Göteborgsnöje

Musikalartisten som vill värna om miljön

Nöje Anders Wängdahl. Aktuell med singel. Han har precis avslutat sitt engagemang i Göteborgsoperans "Kärlek skonar ingen". Nu är musikalartisten Anders Wängdahl aktuell med sin egen musik. Singeln "The end" beskriver han som en apokalyptisk...fredag 27/5 17:30

Krönikor

Påsken en tradition för göteborgarna

Krönika Tradition. Älskar äggjakt. Göteborgarna älskar påsken och särskilt äggjakten. Andra traditioner som påskeldar är också högst levande i Göteborg med omnejd.lördag 16/4 6:30

Debatt

"Sänk priset på kollektivtrafik – för allas skull"

Debatt Debatt. För dyrt att välja kollektivt fram för bilen. Man får ofta höra att man ska åka buss eller tåg istället för bil, men varför ska man göra det när det nästan kostar lika mycket? Det frågar sig artikelförfattaren.söndag 22/5 11:20