Till Göteborg. Planen var att JVM skulle spelas i Göteborg 2022. Men på grund av pandemin flyttades turneringen. Nu är det emellertid klart. 2024 kommer den till hit. Foto: Joel Marklund

Klart: Junior-VM i ishockey till Göteborg 2024

Allt var klart för JVM i Göteborg 2022. Men så kom covid och sköt den prestigefyllda hockeyturneringen i sank. Men nu meddelar Sveriges ishockeyförbund och Gotevent att evenemanget blir av – 2024.

  • Publicerad 10:28, 30 mar 2021

Sedan drygt tio år har junior-VM i ishockey lockat en stor tv-publik när evenemanget har gått av stapeln kring jul/nyår, antingen i Europa eller USA/Kanada.

För två år sedan kunde GöteborgDirekt meddela att den prestigefyllda turnering skulle hållas i Göteborg 2022. Men det var ett beslut som kom att ändras på grund av pandemin som lamslog världen för ett år sedan.

På grund av coronapandemin tog Internationella Ishockeyförbundet beslutet att Kanada, som arrangerade årets JVM, även skulle få arrangera mästerskapet kommande år.

Nu kommer emellertid besked från Sveriges ishockeyförbund och Gotevent att turneringen blir av i Göteborg, men först 2024.

Turneringen kommer starta annandagen 2023 och kommer därmed sammanfalla med Göteborgs uppskjutna 400-årsjubileum. Finalen spelas 5 januari 2024.

– Vi är väldigt stolta och glada över att JVM i ishockey kommer till Göteborg. Det är ett fantastiskt evenemang som kommer att bidra till ishockeyns utveckling i regionen och även stärka Göteborg som evenemangsstad. JVM innebär också en möjlighet för oss att skapa socialt engagemang i samband med mästerskapet. Vårt firande av Göteborgs 400-års jubileum är framflyttat till 2023 och tajmingen blir nu strålande med ett JVM som avslutning, säger Magnus Hallberg, evenemangschef på Göteborg & Co, i ett pressmeddelande.

Turneringen avgörs mellan tio nationer och kommer spelas i Scandinavium och Frölundaborg.

Krönikor

Axelsson: Göteborg var kallare förr

Krönika Tradition. Det är ett faktum att kalla dagar i Göteborg känns kallare än på många andra platser på grund av vindarna. Men vintern 2021 är långt ifrån någon rekordvinter, åtminstone än så länge. torsdag 11/3 16:10

Konsumentfrågan

Så länge kan du få vänta på pengar när du ångrat ett köp

Konsument Konsument Får man verkligen höja priset på en vara från en dag till en annan och hur länge ska man behöva vänta på pengarna när man ångrat ett köp? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. fredag 9/4 13:20

Debatt

Attenius (S): Alla unga ska kunna ta sig runt i Göteborg

Debatt Socialdemokraterna Att spela fotboll på Heden, bada i Delsjön eller gå på Liseberg har gett många av oss göteborgare sommarminnen för livet. Den möjligheten bör utsträckas till alla skolelever, oavsett föräldrarnas inkomst. tisdag 6/4 13:00