Säkrar driften. Nu är det klart nästa stora renovering av Lundbybadet startar under hösten 2020, vilket innebär att badhuset håller stängt i flera månader Foto: Gustav Svensson/ Wikimedia Commons

Klart: Lundbybadet stänger i ett halvår

Lundbybadet kommer att hålla stängt i sex månader under hösten 2020. Anledningen är att nästa stora etapp av renoveringen ska genomföras.

  • Publicerad 15:03, 15 aug 2019

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

Renoveringen av Lundbybadet påbörjades redan förra året, då byttes bland annat hela vattenreningen ut.

Lundbybadet rustas upp för 13 miljoner

Nu är det klart att nästa stora etapp drar igång nästa höst, år 2020.

– Det har varit planerat en längre tid men nu har vi definierat vilken tidpunkt det ska genomföras så att det ska fungera så bra som möjligt eftersom det blir en stängning under en period, säger Anna-Charlotte Hellman, fastighetschef, idrotts- och föreningsförvaltningen.

Stängt i sex månader

Det planerade arbete handlar om att genomföra åtgärder på betong, ventilationen och rörledningar, vilket innebär att ingen verksamhet kan bedrivas i badanläggningen. Därför kommer badet att hålla stängt under sex månader.

– Vi ska stänga av ventilationen och göra betongåtgärder i utrymmet där besökarna befinner sig. Det blir en arbetsplats och det är inte kompatibelt att bada samtidigt som man bilar i betong.

Sprickor i kaklet på nyrenoverade Lundbybadet

Säkra driften i tio år

Under byggperioden rekommenderas allmänheten istället att besöka övriga kommunala och privata simhallar i Göteborg.

– Det finns andra bassänger men man får åka åt ett annat håll. Vi kommer att gå ut med information i god tid till allmänheten och föreningar, säger Anna-Charlotte Hellman.

Syftet med den stora renoveringen är att säkerställa Lundbybadets drift inför kommande tio år.

I dagsläget finns inga ytterligare renoveringar av badet inplanerade men på längre sikt finns det planer på en utbyggnad av Lundbybadet.

Lundbybadet i fara när kommunen tänker om

Simhallar och bassänger på Hisingen

Kärrabadet - kommunal

Lundbybadet - kommunal

Sörredsbadet i Torslanda - drivs av Svenska livräddningssällskapet Göteborg (SLS Göteborg)

Trafiken – minut för minut

DEBATT

DEBATT: "Vinstjakt har lett till en kris i hemtjänsten"

Jonas Attenius (S) och Marina Johansson (S). Hemtjänsten förtjänar att prioriteras. Minutscheman måste bort, villkoren förbättras och antalet anställda bli fler. Det menar artikelförfattarna.måndag 24/2 14:34

QUIZ

QUIZ: Vad betyder nyorden?

35 ord har skapats eller blivit vanligare under 2019 Animoji, deepfake, popcornhjärna och dra åt helvete-kapital är exempel på ord i Språkrådets nyordslista för 2019. Men vet du vad orden betyder?fredag 27/12 11:57