Klart: Nu flyttar de första Frihamnsborna in

Nu får Frihamen sina första invånare. Det är de 44 första hyresgästerna som flyttar in i de temporära "all inclusive-lägenheterna" på piren.

  • Publicerad 15:42, 15 mar 2020

Stefan Pirhonen, projektledare Älvstranden Utveckling Foto: Älvstranden Utveckling

Utvecklingen av Frihamnen pågår för fullt och är på sikt tänkt att bli en självklar stadsdel vid i älven.

Nu får området dessutom sina första boende när de första 44 hyresgästerna flyttar in i de temporära lägenheterna som anläggs på Kvillepiren.

— Det är de första lägenheterna i det första kvarteret som ska rymma 136 lägenheter som är klara. Under våren ska de flytta in i resten av lägenheterna i det första kvarteret, säger Stefan Pirhonen, projektledare på Älvstranden Utveckling.

Allt ingår

Totalt ska 800 temporära lägenheter anläggas. De nya bostäderna byggs med tillfälliga bygglov, som kan förlängas fem år i taget, men som längst i 15 år.

Allt ingår: Så blir nya bostäderna i Frihamnen

När Göteborg Direkt var på plats under invigningen av bygget i höstas berättade representanter från Svenska Hem som står bakom konceptet att det handlar om helt kompletta "all inclusive-lägenheter", fyllda med allt från brödrost, hårtork till tvättmaskin och möbler.

– Du behöver bara komma med en necessär och lite kläder. Allt annat finns här, sa Linda Hornberg, försäljningsansvarig, Svenska Hem, Waterfront cabins.

Planen är att de flesta lägenheterna ska stå färdiga till sommaren 2021 då är även Jubileumsparken i området tänkt att invigas med nya bad och parkytor.

Så blir nya badet i Frihamnen – invigs 2021

Så blir nya Smyrnakyrkan – på Hisingen

DIREKT FRÅN FABRIKEN. Bostäderna kommer som kompletta lägenheter som monteras ihop på plats på Kvillepiren i Frihamnen. Foto: Lina Isaksson

Mer om de temporära bostäderna

De 800 lägenheterna är till för studenter, företag och allmänhet.

Lägenheterna är enrumskabiner med sovloft, antingen 27 eller 34 kvadratmeter.

Hyra från 6 950 kronor i månad.

Det är studios med all-inclusive: i hyran ingår möbler, inredning, hushållsel, wi-fi, AC-aggregat med kyla och värme. Disk- och tvättmaskiner ingår också.

Som boende i Waterfront Cabins har man tillgång till en egen app som ger hyresgäster all information om sitt boende. Dessutom får man sin nyckel i mobilen.

Älvstranden Utveckling har tecknat arrendeavtal som gäller fram till år 2035 med byggaktörerna Brofred Bygg och Entreprenad som ingår i Svenska Hem-koncernen och Tempohousing Scandinavia.

Visa merVisa mindre

Vi är GBG