Ny entreprenör. Veidekke bygger på Mandolingatan. Foto: Liljewall Arkitekter

Klart: Ny entreprenör bygger på Mandolingatan

Veidekke har fått uppdraget att bygga den andra etappen på Mandolingatan i Västra Frölunda. De kommer uppföra 130 nya hyreslägenheter och byggstart beräknas redan nu till våren.

  • Publicerad 11:20, 11 feb 2019

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

Nu står det klart att Veidekke ska bygga andra etappen av fem på Mandolingatan där de kommer bygga 130 lägenheter av totalt 530. Det beskedet gav Framtiden Byggutveckling i veckan.

– Veidekke är ny som entreprenör hos oss och vi ser fram emot att arbeta med dem i ett upplägg där vi gemensamt skapar ett kostnadseffektivt projekt, säger Anna Runesson, projektledare på Framtiden Byggutveckling.

Utöver lägenheterna kommer det även byggas två verksamhetslokaler i botten på huset och ett parkeringsgarage i sju våningar ovanmark med plats för drygt 350 parkeringsplatser.

Ett steg närmare Frölundas framtida huvudstråk

Byggprojektet görs i samverkan med Göteborgs Stad och är en del i satsningen BoStad2021 där man jobbar för att få fram 7 000 extra bostäder till år 2021.

– Vi är väldigt glada och stolta över att Framtiden Byggutveckling valde oss för uppdraget och att de uppskattar vårt involverande arbetssätt för bästa samverkan. När vi tar tillvara på allas kunskap och erfarenhet kan vi bygga säkert med högsta kvalitet och ökad lönsamhet, säger Mattias Bylerius, arbetschef på Veidekke Bygg Väst.

Lidl lämnar Althallen i Frölunda

Vi är GBG