Klart: Ola Salo tar över Rondo efter Rolandz

Han har haft ett intensivt år 2018 med medverkan i "Stjärnornas stjärnor" på TV4 och i sommarens Diggiloo. Men med starten på 2019 blir det mer än så. 24 januari är det premiär på Ola Salos första show – "It takes a fool to remain sane".

  • Publicerad 08:08, 28 sep 2018

Under hösten gör Rolandz med Robert Gustafsson i spetsen så att det spritter i benen hos publiken på Rondo. Men nu kan Göteborg Direkt avslöja att med start den 24 januari och vidare i vår blir det helt andra tongångar.

Det är den förre the Ark-sångaren Ola Salo som begår sin debut som showartist.

På scenen kommer han ha ett gediget band med Johan Röhr som kapellmästare. Rutinerade Peter Kvint kommer stå för arrangemangen. Till manushjälp finns Henrik Schyffert och Edward af Silén kommer regissera.

Showen kommer baseras helt och hållet på den musik som the Ark gjorde under åren 2000 fram till finalen elva år senare.

– Det ska bli otroligt roligt att äntligen få sätta upp en egen show med så här stora uttrycksmöjligheter. Jag vill ge publiken en upplevelse som inte liknar något annat, säger Ola Salo i ett pressmeddelande.

Under 2018 kom Ola Salo på en hedrande andraplats i TV4-programmet "Stjärnornas stjärna". I somras gjorde han debut i Diggiloo tillsammans med artister som Charlotte Perrelli, Ida Redig och Tommy Nilsson.

Nu är det alltså dags för Ola Salo första show, som fått namnet från the Ark första hitlåt "It takes a cool to remain sane" från 2000.

Biljetter till showen börjar säljas den 8 oktober.

Ola Salo

Är: 41 år och från Rottne utanför Växjö. Han är sångare, musiker och låtskrivare. Grundare av the Ark 1991, som fick sitt genombrott 2000 och som lade ner verksamheten 2011.

Bor: I Malmö med fru och två barn.

Aktuell: Med sin första show – "It takes a fool to remain sane" – med premiär på Rondo den 24 januari 2019.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG