Klart: Tillfälligt p-hus får byggas på Heden

Heden kan få ett tillfälligt p-hus under den mest intensiva byggtiden i stan. Det beslutade byggnadsnämnden under tisdagen. Nu återstår bara investeringsbeslut av stadens p-bolag.

  • Publicerad 15:23, 26 mar 2019

På tisdagens möte i byggnadsnämnden beslutade politikerna att stadens p-bolag får tillfälligt bygglov för ett parkeringshus på Heden.

– Vi måste få ordning på parkeringarna på Heden. Det händer väldigt mycket i stan och vi måste säkerställa att det finns parkeringar, säger Mats Arnsmar (S) i byggnadsnämnden.

P-bolagets larm: Vi hittar inga parkeringar

Det nya p-huset ska rymma cirka 450 platser. Netto handlar det om cirka 350 platser eftersom 100 försvinner på marken p-huset byggs på.

Det tillfälliga bygglovet gäller i 10 år. Sedan finns det möjlighet att förlänga ytterligare 5 år, men längre än så får det inte stå enligt lagen.

– Det handlar om byggtiden av det mesta som byggs i stan just nu. När det är klart inbillar jag mig att behovet inte ser ut som i dag, säger Mats Arnsmar.

Hedens hälsofarliga isbana stänger för gott

Projektet har tagit hänsyn till bland annat Partille- och Gothia cup. Spaden väntas sättas i marken först vid årsskiftet. Byggtiden beräknas till 1 år.

Utöver p-hus kompletteras ytan med läktare ner mot fotbollsplanerna. Byggnaden ska också rymma löparbana och lokaler som kan användas vid evenemang.

Vad p-huset ska kosta är i nuläget oklart. Innan bygget kan dra igång måste stadens p-bolag, Göteborgs Stads Parkering, ta ett investeringsbeslut för projektet.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG