En stor utmaning för Klas Johansson blir att locka till sig nya medarbetare men också att jobba hårt för att behålla de medarbetare som redan finns. Foto: Mostphotos/polisen

Klas ersätter Klas som regionpolischef

Klas Johansson utsågs i dag till ny chef för Polisregion Väst. Han ersätter Klas Friberg som tidigare i år fick jobbet som ny Säpo-chef.

  • Publicerad 16:37, 14 jun 2018

Klas Johansson har en 36-årig poliskarriär i ryggen. Senast kommer han från en tjänst som regionpolischef i Nord och tidigare har han varit länspolismästare i både Skåne och Halland.

De de senaste tre månaderna har Klas Johansson varit tillförordnat regionpolischef i område Väst. Nu blir jobbet hans på riktigt.

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

– Jag är stolt över att ha fått rikspolischefens förtroende och jag kommer att göra allt som står i min makt för att regionen ska fortsätta att vara väl framme i arbetet för att öka tryggheten och minska brottsligheten, säger Klas Johansson i ett pressmeddelande.

En av Klas Johanssons stora utmaningar blir att locka nya medarbetare till en bransch som redan kämpar med att behålla de medarbetare som redan finns.

– Medarbetarna skapar polisen. Att de har en god arbetsmiljö och att de blir lyssnade på är en förutsättning för att de ska kunna göra ett bra arbete, oavsett var i organisationen de arbetar, säger Klas Johansson.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG