Klassisk korvkiosk byter sida

Vasagrillen – lika göteborgsk som "halv special" – har försett hungriga nattsuddare och raska lunchgäster med hamburgare och mosbrickor i snart 50 år. Men nu kan historien ta en ny riktning: Ett par meter norrut.

  • Publicerad 15:30, 5 sep 2017

Ända sedan 1968 har hungriga göteborgare köat utanför Vasagrillen i korsningen Aschebergsgatan/Vasagatan. Nu kan saker vara på väg att ändras. I framtiden kan man nämligen behöva gå ett par meter söderut för att få sin kebabrulle.

Gatuköket står på ett tillfälligt bygglov som löpte ut redan för ett och ett halvt år sedan. Ett tidigare beslut om att trafikplatsen ska byggas om gör att bygglovet inte kan förlängas. Man ska därför se över om det fortfarande är aktuellt. Med tanke på kommande utbyggnad av kollektivtrafiken kan det finnas önskemål om en lämpligare placering av kiosken, något som nu ska utredas. Dessutom har paviljongen där Vasagrillen huserar sett sina bästa dagar.

Tidigt skede

I mitten av juni höll Stadsbyggnadskontoret tillsammans med en rad andra förvaltningar ett startmöte angående detaljplanen i vilken man ska pröva läget för en ny kioskbyggnad i Vasaparken. Flytten skulle i så fall gå ett tiotal meter norrut, till parken på andra sidan spårvagnshållplatsen, eventuellt i anslutning till nuvarande toalettbyggnad.

Projektet befinner sig ännu i ett tidigt skede och många aspekter måste vägas in innan något beslut om Vasagrillens framtid kan tas. Ärendet beräknas ta mellan två och tre år.

– Det är en liten kiosk, men ett komplicerat ärende. Det blir så när det handlar om en allmän plats som många har åsikter om. Vi ska även ha ett möte med verksamhetsutövarna om ett par veckor och lyssna av vad dom tänker om projektet, säger Fredric Norrå, planchef på Stadsbyggnadskontoret.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG