Till salu. Vid Kornhalls färja har det funnits kiosk sedan 1950-talet. Foto: Privat

Foto: Privat

Klassiska kiosken öppen igen

Den klassiska kiosken vid Kornhalls färja i Säve på Hisingen har fått nytt liv. De nya ägarna föll för läget, har redan totalrenoverat och erbjuder nu en ny meny.

  • Publicerad 11:30, 18 feb 2021

Jag vill gärna anställa ungdomar från Säve.

Faksimil GöteborgDirekt november 2020.

Glasskiosken med anor från 50-talet vid Kornhalls färja har fått nya ägare. Det är Mohammed Humayoon Rasekh och hans fru som har tagit över verksamheten.

– När vi kom hit första gången tyckte vi verkligen om läget och miljön runt kiosken och tänkte direkt: Här satsar vi, säger Mohammed Humayoon Rasekh.

Det var i november i fjol som GöteborgDirket rapporterade om att den vägkiosken med anor från femtiotalet var till salu.

Ny meny

Redan i slutet av januari öppnades dörrarna till nya Kornhalls Grill & Glasscafé.  Men först genomgick byggnaden en rejäl uppfräschning.

– Det var fruktansvärt slitet och kunde ha rivits men vi totalrenoverade invändigt. Nu är det väldigt fräscht och jag älskar inredning, böcker och tavlor. Vi vill att kunderna får mer än en matupplevelse.

Samtidigt påpekar Mohammed att matlagning är deras starka sida. Han har sedan tidigare liknade verksamheter i Borås och i Hälleviksstrand på Orust.

Paret satsar bland annat på ekologiskt kött från Naturgården i Kungsbacka. På menyn erbjuds även diverse rätter som innehåller handskadade räkor.

– Vi har lite speciella grejer som räkstrut med stenbitsrom som inte finns på många ställen och tryffelpommefrites.

Några kunderna har redan hittat dit men årstiden och coronaläget underlättar inte.

– Det har aldrig varit öppet på vintern tidigare så vi får ha lite is i magen.

 

Utblåst. Den gamla kiosken är totalrenoverad. Foto: Privat

Hemtrevligt. Foto: Privat

Anställer unga från trakten

Men det skrämmer inte Mohammed som ser framemot och planerar för sommarsäsongen.

Han tänker bland annat anställa ungdomar från trakten.

– Vi har några intervjuer i dag faktiskt. Jag vill gärna anställa ungdomar från Säve, det är ett bra tillfälle för ett första jobb. Det är inte lätt för unga att hitta jobb i dessa tider så om vi kan göra vårt lilla, varför inte.

Kiosken ligger vid Nordre älv som skiljer Hisingens norra spets från Kungälvs fastland. Däremellan går en bilfärja, vilket vid högsäsong skapar mer trafik och kunder i området.

I sommar planerar därför Mohammed att erbjuda lite smått och gott på båda sidor av älven.

– Vi tänkte ha rullvagnar med glass, godis och frallor och gå runt bland bilarna så att alla inte måste gå in i kiosken.

Vi är GBG