Foto: Västra Frölunda IF

Klubbarnas fina gest efter branden på Välen

Branden i fredags förmiddag förstörde stora delar av Västra Frölunda IF:s klubbhus på Välen i Ängås. Nu backas klubben upp av andra föreningar som lånar ut sina klubbhus.

  • Publicerad 15:25, 27 jan 2020

– Allt material vi använder i träningen har brunnit upp, så som som bollar, västar och koner.

Det var i fredags förmiddag som det av oklart anledning började brinna i klubblokalens entré på idrottsområdet Välen i Ängås.

LÄS MER: Brand i klubbstuga vid Välen

Räddningstjänsten var snabbt på plats med ett 20-tal brandmän. Trots snabba insatser blev en stor del av den 350 kvadratmeter stora byggnaden förstörd.

– Allt material vi använder i träningen har brunnit upp, så som som bollar, västar och koner, och vi vet fortfarande inte hur omfattande rökskadorna blivit i de andra rummen, säger Anton Ljungberg, ungdomsansvarig.

Klubbhuset används idag av mellan 300 och 400 medlemmar i Västra Frölunda IF:s ungdomsverksamhet.

Nu stöttas klubben av närliggande föreningar som lånar ut sina klubbhus.

– Det är väldigt olyckligt och tråkigt, samtidigt som vi känner en stor tacksamhet för det stora stöd vi fått och får från människor och andra föreningar i närområdet.

Belysningen trasig

Det är ännu oklart när byggnaden kan börja återställas och ett första möte med försäkringsbolaget kommer att hållas nu på torsdag.

– Just nu ligger allt fokus på att lösa våra lags mest akuta behov så att de så snabbt som möjligt kan återgå i träning.

Under måndagen jobbar man fortfarande med att återfå belysningen på konstgräsplanerna, vars elcentral skadades i branden.

Enligt polisen finns i nuläget ingen misstanke om brott

Krönikor

Axelsson: "Vi måste hålla på våra traditioner"

Krönika Tradition Julen är en härlig högtid och tradition men det finns de som önskar att julen börjat tidigare och varat längre. De som tjänar pengar på den. Men börja inte tumma på julen för tidigt. lördag 9/10 16:30

Konsumentfrågan

Gäller svensk lag även utländska företag?

Konsument Konsument Vad gör man om man får hem en annan vara än den man beställt? Gäller svensk lag även företag som inte är baserade i Sverige? Och om man ramlar hos sin tandläkare – kan man då få ersättning för det? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut. tisdag 18/5 16:11

Debatt

”Varje steg mot rättvisa och frihet är värdefullt”

Debatt Kyrkorna betydelse Den Coronapandemi som vårt samhälle utsatts för har påverkat oss alla och har gett negativa effekter inom flera områden. De radikalt minskade sociala kontakterna har enligt flera undersökningar ökat risken för våld i nära relationer... måndag 11/10 14:39