Beslut. Hospice och bostäder i Hovås kommer byggas. Foto: Paul Wallén

Klubbat: Hospice i Hovås ska byggas

Det kommer byggas ett hospice vid Fjordvägen i Hovås. Det stod klart under torsdagen den 28 mars då en majoritet i kommunfullmäktige röstade för planen.

  • Publicerad 09:42, 29 mar 2019

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

Under torsdagens kommunfullmäktigemöte, den 28 mars, stod det klart att hospicet och bostäderna som planerats vid Fjordvägen i Hovås kommer byggas.

60 av ledamöterna röstade för och 21 emot förslaget.

Ledamöterna Henrik Munck (D) och Jörgen Fogelklou (SD) påpekade båda att stadsbyggnadskontoret avrått från att gå vidare med planerna men att det funnits en stark enighet i politiken.

Framtida Askim i förhandling

– När politiken är helt enig och går emot tjänstemännen så måste man höja varningsflagg och fråga sig vad det kan vara frågan om. Med tanke på vad som händer i vår stad så är väl det här ett ytterligare exempel på när saker är icke transparenta då det varit ett köpslående med mark och andra byggrätter, säger Henrik Munck.

Jörgen Fogelklou:

– Vi ska bygga hospice och en ypperlig plats för det är Askimsviken där vi byggt tillfälliga flyktingbostäder, säger han.

Trots protester: Klartecken för hospice i Hovås

Båda yrkade på att planerna på bygget skulle stoppas eller bordläggas. De vill invänta behandlingen av den polisanmälan som gjorts mot ärendet av gruppen Hovåsängens vänner vilka kämpar för att ängen inte ska exploateras.

Ärendet har tidigare anmälts till kommunens visselblåsarfunktion vilket Hovåsängens vänner lutar sig mot i sin polisanmälan.

Johan Zandin (V) menar inte att det skulle vara något konstigt att kommunen förhandlar och köpslår och han håller heller inte med om att det skulle vara otransparent gjort.

– Efter som kommunen inte alltid äger marken där man vill bygga något kan man ibland behöva byta tjänster och gentjänster med markägare, säger han.

Efter omröstningen beslutade kommunfullmäktige att anta planen.

Vi är GBG

    Vi är GBG