Permanent. Jubileumsparken får grönt ljus av kommunfullmäktige. Foto: Atelier Le Balto

Klubbat: Jubileumsparken blir permanent

Parkytor, större saltvattensbad och permanent bastu. Det är några av planerna för Jubileumsparken som nu blir verklighet efter att politikerna i Kommunfullmäktige har gett parken grönt ljust.

  • Publicerad 16:50, 28 maj 2019

Beslutet innebär att arbetet med Jubileumsparken på Ringön kan fortsätta som planerat fram till år 2023 med en projektbudget på 347 miljoner.

— Beslutet i kommunfullmäktige innebär att vi kan fortsätta arbetet med att bygga Jubileumsparken tillsammans med göteborgarna steg för steg, säger Amelie Sandow, projektledare för Jubileumsparken på park- och naturförvaltningen.

Jubileumsparken nominerad till finaste landskapspriset

Förra året besökte över 80 000 jubileumsparken som är redan i dag ett populärt utflyktsmål. Förutom bastun och det allmänna badet finns det mängder med andra aktiviteter som för göteborgarna till Frihamnen.

Fullmäktiges beslut innebär att parken kan gå från tillfällig park till permanent i samband med stadens 400-årsjubileum.

– Får vi bara alla tillstånd så kan en utflyktslekplats, ett flytande saltvattensbad och tillhörande vistelseytor, öppnas i tid till jubileumsåret. Det känns riktigt bra, säger Amelie Sandow, projektledare för Jubileumsparken.

Unik strandpark invigd på Hisingen

Jubileumsparken

Jubileumsparken byggs i Frihamnen – ett delområde i Älvstaden, ett av Norden största stadsutvecklingsprojekt. Parken omfattar två av stadens jubileumssatsningar inför Göteborgs 400-årsjubileum 2021: ”Jubileumspark i Frihamnen” och ”Bada mitt i stan”. 
Jubileumsparken har tilldelats flera priser, senast Sienapriset för 2018. Sienapriset delas ut av Sveriges arkitekter till landets bästa landskapsarkitektur

Källa: Älvstaden

Foto: Simon Haglund

Trafiken – minut för minut

GÖTEBORGSNÖJE

Corona snuvade Stefan Livh på radiosorti

Berättar om livet i karantän. 31 mars var hans sista dag på jobbet som programledare på Sveriges Radio. Men corona och karantän har hindrat honom från det. – Jag vet inte när mitt sista program blir, säger Stefan Livh.tisdag 7/4 16:23

DEBATT

Pest eller kolera – eller corona

Tradition Tittar man i Göteborgs uråldriga journal kan man se att historiskt sett är corona långt från den enda pandemi som drabbat staden. Digerdöden, pest, smittkoppor och kolera står att läsa.lördag 4/4 16:00

QUIZ

QUIZ: Vad betyder nyorden?

35 ord har skapats eller blivit vanligare under 2019 Animoji, deepfake, popcornhjärna och dra åt helvete-kapital är exempel på ord i Språkrådets nyordslista för 2019. Men vet du vad orden betyder?fredag 27/12 11:57