Vind i seglen. Katrin Axelsson, ny ägare till Särö Blomstermåla, har stora planer för restaurangen. Foto: Johanna Roos

Klubbdrottningen förverkligar drömmen i Särö

På 80-talet drev hon inneklubben New Yaki på Avenyn och därefter Hovås golfkrog i över 20 år. Nu har Katrin Axelsson förverkligat drömmen om att blåsa nytt liv i den anrika havsrestaurangen Särö Blomstermåla.

  • Publicerad 12:02, 15 sep 2020

Vi var mycket här ute på 80-talet och ordnade med bröllop.

– Det här är det roligaste jag någonsin gjort, säger Katrin Axelsson, event- och marknadsansvarig och ny ägare av havsrestaurangen Särö Blomstermåla.

En vecka har gått sedan hon tillsammans med sambon Per Edwall, sonen Axel Ardfelt, restaurangchef och Christopher Sanderson, köksmästare, nyöppnade den anrika restaurangen vid Särö Västerskog.

– Vi renoverade rubbet på tre dagar. Målade, tapetserade och lackade golv. Vi fick slita hårt, men nu är det ett helt nytt ställe.

Märklig start

Teamet tog över restaurangen redan i början av året med siktet inställt på en rivstart med bröllop och fester under våren och sommaren.

Men coronapandemin ställde allt på ända och de tvingades istället vänta med öppningen till den 3 september.

– Det var tråkigt, men vi fick chans att ta det lugnt under våren och nu är vi riktigt taggade på att komma igång, säger Katrin Axelsson.

Att ta över Särö Blomstermåla har varit en dröm ända sedan hon drev inneklubben New Yaki på Avenyn under 70- och 80-talet.

– Vi var mycket här ute på 80-talet och ordnade med bröllop. Det blir roligt när vi kan komma igång med större fester och bröllop.

Känner alla

Katrin Axelsson är en välkänd profil i trakterna, dels eftersom hon är bosatt i Hovås och dels efter att i över 20 år ha drivit Hovås golfkrog.

– Jag skulle nog säga att jag känner 80 procent av alla våra gäster. Och jag tycker det är så roligt. Här ska man alltid känna sig välkommen.

Krönikor

Tjulander: "Dagen alla fåglar flyger oss över huvudet"

Krönika Krönika Det är något visst med fåglar och människors fascination för dem. Jag har aldrig fattat grejen, ändå är jag barn till generationen som på minsta kvitter kan artbestämma fågeln och... tisdag 11/5 17:00

Konsumentfrågan

Så länge kan du få vänta på pengar när du ångrat ett köp

Konsument Konsument Får man verkligen höja priset på en vara från en dag till en annan och hur länge ska man behöva vänta på pengarna när man ångrat ett köp? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. fredag 9/4 13:20

Debatt

Bygg på de hårda ytorna och låt barnen ta plats

Debatt UTDÖMD Förskola Vilken chock och oro det blir för föräldrar och pedagoger när man får läsa att just vår förskola, Tunnlandsgatan 3, är utdömd och planeras rivas... lördag 1/5 13:00