Vind i seglen. Katrin Axelsson, ny ägare till Särö Blomstermåla, har stora planer för restaurangen. Foto: Johanna Roos

Klubbdrottningen förverkligar drömmen i Särö

På 80-talet drev hon inneklubben New Yaki på Avenyn och därefter Hovås golfkrog i över 20 år. Nu har Katrin Axelsson förverkligat drömmen om att blåsa nytt liv i den anrika havsrestaurangen Särö Blomstermåla.

  • Publicerad 12:02, 15 sep 2020

Vi var mycket här ute på 80-talet och ordnade med bröllop.

– Det här är det roligaste jag någonsin gjort, säger Katrin Axelsson, event- och marknadsansvarig och ny ägare av havsrestaurangen Särö Blomstermåla.

En vecka har gått sedan hon tillsammans med sambon Per Edwall, sonen Axel Ardfelt, restaurangchef och Christopher Sanderson, köksmästare, nyöppnade den anrika restaurangen vid Särö Västerskog.

– Vi renoverade rubbet på tre dagar. Målade, tapetserade och lackade golv. Vi fick slita hårt, men nu är det ett helt nytt ställe.

Märklig start

Teamet tog över restaurangen redan i början av året med siktet inställt på en rivstart med bröllop och fester under våren och sommaren.

Men coronapandemin ställde allt på ända och de tvingades istället vänta med öppningen till den 3 september.

– Det var tråkigt, men vi fick chans att ta det lugnt under våren och nu är vi riktigt taggade på att komma igång, säger Katrin Axelsson.

Att ta över Särö Blomstermåla har varit en dröm ända sedan hon drev inneklubben New Yaki på Avenyn under 70- och 80-talet.

– Vi var mycket här ute på 80-talet och ordnade med bröllop. Det blir roligt när vi kan komma igång med större fester och bröllop.

Känner alla

Katrin Axelsson är en välkänd profil i trakterna, dels eftersom hon är bosatt i Hovås och dels efter att i över 20 år ha drivit Hovås golfkrog.

– Jag skulle nog säga att jag känner 80 procent av alla våra gäster. Och jag tycker det är så roligt. Här ska man alltid känna sig välkommen.

Trafiken – minut för minut

KONSUMENT GÖTEBORG

Så gör du om du swishat fel

Konsument Gäller ångerrätt på nätauktion och hur gör jag om jag skickat pengar till fel person? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. torsdag 3/9 16:37

DEBATT

"Rädda verksamheterna i Kommersen"

Debatt: Miljöpartiet Nu hotas Cykelköket och Solidariskt Kylskåp i Kommersen vid Masthuggskajen. De måste räddas skriver en rad miljöpartistiska politiker. tisdag 22/9 11:56

KRÖNIKOR

Tjulander: Gör som gymnasieskolan – håll till höger

Krönika. Göteborg Direkt har kartlagt hur gymnasieskolorna hanterar pandemin under skolstarten. Något som vi borde ta efter i samhället i stort menar artikelförfattaren. måndag 14/9 16:45

QUIZ

Quiz: Vad kan du om din snart 400-åriga stad?

Firar 399 år i dag Idag är det ett år kvar till det stora 400-årsjubiléet för vår stad. Men vem grundade då Göteborg? Och hur gammal är egentligen Götaälvbron? I det här quizet kan du utmana dina Göteborgskunskaper.torsdag 4/6 15:11