Vind i seglen. Katrin Axelsson, ny ägare till Särö Blomstermåla, har stora planer för restaurangen. Foto: Johanna Roos

Klubbdrottningen förverkligar drömmen i Särö

På 80-talet drev hon inneklubben New Yaki på Avenyn och därefter Hovås golfkrog i över 20 år. Nu har Katrin Axelsson förverkligat drömmen om att blåsa nytt liv i den anrika havsrestaurangen Särö Blomstermåla.

  • Publicerad 12:02, 15 sep 2020

Vi var mycket här ute på 80-talet och ordnade med bröllop.

– Det här är det roligaste jag någonsin gjort, säger Katrin Axelsson, event- och marknadsansvarig och ny ägare av havsrestaurangen Särö Blomstermåla.

En vecka har gått sedan hon tillsammans med sambon Per Edwall, sonen Axel Ardfelt, restaurangchef och Christopher Sanderson, köksmästare, nyöppnade den anrika restaurangen vid Särö Västerskog.

– Vi renoverade rubbet på tre dagar. Målade, tapetserade och lackade golv. Vi fick slita hårt, men nu är det ett helt nytt ställe.

Märklig start

Teamet tog över restaurangen redan i början av året med siktet inställt på en rivstart med bröllop och fester under våren och sommaren.

Men coronapandemin ställde allt på ända och de tvingades istället vänta med öppningen till den 3 september.

– Det var tråkigt, men vi fick chans att ta det lugnt under våren och nu är vi riktigt taggade på att komma igång, säger Katrin Axelsson.

Att ta över Särö Blomstermåla har varit en dröm ända sedan hon drev inneklubben New Yaki på Avenyn under 70- och 80-talet.

– Vi var mycket här ute på 80-talet och ordnade med bröllop. Det blir roligt när vi kan komma igång med större fester och bröllop.

Känner alla

Katrin Axelsson är en välkänd profil i trakterna, dels eftersom hon är bosatt i Hovås och dels efter att i över 20 år ha drivit Hovås golfkrog.

– Jag skulle nog säga att jag känner 80 procent av alla våra gäster. Och jag tycker det är så roligt. Här ska man alltid känna sig välkommen.

Trafiken – minut för minut

KONSUMENT GÖTEBORG

"Håll inne med betalningen"

Konsument Vad gör man om fiberinstallationen försenas av en tvist? Eller om man köpt en ny hylla som man inte lyckas skruva ihop? Konsumentrådgivare, Cassandra Larsson har svaren. lördag 17/10 11:40

DEBATT

"Vem tycker att det är bra att fattiga dör tidigare?"

Debatt Den som lever sitt liv i rika Askim lever i genomsnitt 10 år längre än den som bor i Bergsjön. Den som är fattig, kortutbildad och arbetslös dör helt enkelt tidigare än den som är rik, högutbildad och har jobb. lördag 3/10 12:06

KRÖNIKOR

Tjulander: Sudda ut de osynliga åldersgränserna

Krönika Klyftan mellan ung och gammal är problematisk. Vi lever i ett samhälle där en hög ålder och långlivserfarenhet inte står högt i kurs jämfört med Instagram-följare och märkesväskor. fredag 23/10 14:16

QUIZ

Quiz: Vad kan du om din snart 400-åriga stad?

Firar 399 år i dag Idag är det ett år kvar till det stora 400-årsjubiléet för vår stad. Men vem grundade då Göteborg? Och hur gammal är egentligen Götaälvbron? I det här quizet kan du utmana dina Göteborgskunskaper.torsdag 4/6 15:11