Vind i seglen. Katrin Axelsson, ny ägare till Särö Blomstermåla, har stora planer för restaurangen. Foto: Johanna Roos

Klubbdrottningen förverkligar drömmen i Särö

På 80-talet drev hon inneklubben New Yaki på Avenyn och därefter Hovås golfkrog i över 20 år. Nu har Katrin Axelsson förverkligat drömmen om att blåsa nytt liv i den anrika havsrestaurangen Särö Blomstermåla.

  • Publicerad 12:02, 15 sep 2020

Vi var mycket här ute på 80-talet och ordnade med bröllop.

– Det här är det roligaste jag någonsin gjort, säger Katrin Axelsson, event- och marknadsansvarig och ny ägare av havsrestaurangen Särö Blomstermåla.

En vecka har gått sedan hon tillsammans med sambon Per Edwall, sonen Axel Ardfelt, restaurangchef och Christopher Sanderson, köksmästare, nyöppnade den anrika restaurangen vid Särö Västerskog.

– Vi renoverade rubbet på tre dagar. Målade, tapetserade och lackade golv. Vi fick slita hårt, men nu är det ett helt nytt ställe.

Märklig start

Teamet tog över restaurangen redan i början av året med siktet inställt på en rivstart med bröllop och fester under våren och sommaren.

Men coronapandemin ställde allt på ända och de tvingades istället vänta med öppningen till den 3 september.

– Det var tråkigt, men vi fick chans att ta det lugnt under våren och nu är vi riktigt taggade på att komma igång, säger Katrin Axelsson.

Att ta över Särö Blomstermåla har varit en dröm ända sedan hon drev inneklubben New Yaki på Avenyn under 70- och 80-talet.

– Vi var mycket här ute på 80-talet och ordnade med bröllop. Det blir roligt när vi kan komma igång med större fester och bröllop.

Känner alla

Katrin Axelsson är en välkänd profil i trakterna, dels eftersom hon är bosatt i Hovås och dels efter att i över 20 år ha drivit Hovås golfkrog.

– Jag skulle nog säga att jag känner 80 procent av alla våra gäster. Och jag tycker det är så roligt. Här ska man alltid känna sig välkommen.

Göteborgsnöje

Hon gör Filmfestivalens affisch 2021

Nöje "Som göteborgare är det särskilt roligt" Hon är etablerade sedan 90-talet och har väckt uppmärksamhet med bland annat ett upp och nedhängande träd över Drottninggatan i Stockholm. Nu presenteras Göteborgskonstnären Charlotte Gyllenhammar...torsdag 3/12 10:03

Krönikor

Jernberg: Så ger du kritik på ett smartare sätt

Krönika Retorik Kritik kan både vara svårt att ta emot och att ge. Det här ska du tänka på för att kritiken inte ska landa fel hos mottagaren. söndag 29/11 12:10

Konsumentfrågan

Synade min optiker – kan jag ångra mitt köp?

Konsument Konsument Får jag ångra mitt köp efter att jag synat min optiker? Vad gäller om jag köpt en vara över Facebook? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. söndag 22/11 11:51

Debatt

"Vi måste hitta sätt att binda ihop staden"

Debatt Debatt: Västsvenska Handelskammaren Med Älvstadens utbyggnad har en förflyttning av Göteborgs centrum börjat, här pekas Frihamnen ut som en ny mitt. Nu måste vi ta tag i frågan om hur vi binder ihop staden över vattnet och på Hisingen. lördag 28/11 11:40