Initiativet. Pustervik börjar med yoga. Foto: Syda Productions/Kai Martin

Klubbens drag: Pustervik öppnar för yoga

Från rock och öl till yoga och zumba. Pustervik hyr ut sitt dansgolv till Hagabadet för att klara coronakrisen.

  • Publicerad 17:05, 15 jun 2020

Dessutom var det roligt att se yogadeltagarna med sina mattor gå förbi baren med rockers och hipsters.

Pustervik är en av flera nattklubbar vars verksamheter har lagts på is efter coronavirusets intåg i Sverige. Därför ska man från och med den 12:e juni hyra ut sina lokaler till Hagabadet som i sin tur får mer plats till sina träningspass som yoga och zumba.

– Det var Hagabadets chef, Pelle Johanssons idé. De behövde en större lokal och vi har ändå ingen verksamhet i våra konsertlokaler nuförtiden. Det hela gick väldigt smidigt minst sagt, säger Pusterviks vd Daniel Levin.  

Han säger att de litar på Hagabadets arbete för att undvika smittspridning mellan besökarna och har själva inte satt ett tak för antalet personer som får vistas i lokalen.

– Vi hade en dialog med dem och uttryckte att det för oss är viktigt att inte tumma på några regler.

Hagabadet har inledningsvis begränsat antalet personer som får vistas i deras gamla lokaler till 50, trots att många fler får plats.

– Vi skulle säkert kunna få plats med 60 eller 70 personer. Vi är inget offentligt sammanhang så det skulle ju gå bra, men vi är samtidigt måna om våra medlemmars säkerhet, säger Pelle Johansson, vd för Hagabadet.

Badet har i samband med Corona pandemin fått begränsa storleken på sina träningsenheter och har därför haft problem med överbokningar. Därför blev Pelle Johansson väldigt glad när en av deras medlemmar föreslog Pustervik som ett alternativ att hyra lokal av. Igår hade Hagabadet en provträning i sina nya lokaler, vilken Pelle Johansson beskriver som väldigt lyckad.

– De har mycket plats samt bra belysning och ventilation. Dessutom var det roligt att se yogadeltagarna med sina mattor gå förbi baren med rockers och hipsters. Det är en perfect match.

Både Pelle Johansson och Daniel Levin uttrycker förtjusning över det otippade samarbetet som ska fortsätta sommaren ut.

– Krisen föder ju sin kreativitet. Man hittar nya lösningar och samarbetar med folk som man annars kanske inte hade samarbetat med, säger Daniel Levin.

Trafiken – minut för minut

KONSUMENT GÖTEBORG

Vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa?

Konsument. Måste jag betala ersättning för leveranshinder och hyra, vad är Konsumentverket och vad är konsumentvägledningen egentligen och vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. söndag 24/5 12:00

DEBATT

"För oss är det tydligt – välfärden måste sättas först"

Debatt Socialdemokraterna Välfärdsarbetarna utför några av de allra viktigaste arbetsuppgifterna vi har i samhället. De tar hand om våra barn och äldre, vårdar de sjuka och utbildar de unga. torsdag 2/7 10:21

KRÖNIKOR

Tjulander: Göteborg Direkt går på sommarlov

Krönika När vi skålade in det nya året hade väl ingen kunnat ana vilken vår och sommar vi stod inför. Året som skulle bli det bästa... fredag 10/7 14:08

QUIZ

Quiz: Vad kan du om din snart 400-åriga stad?

Firar 399 år i dag Idag är det ett år kvar till det stora 400-årsjubiléet för vår stad. Men vem grundade då Göteborg? Och hur gammal är egentligen Götaälvbron? I det här quizet kan du utmana dina Göteborgskunskaper.torsdag 4/6 15:11