Initiativet. Pustervik börjar med yoga. Foto: Syda Productions/Kai Martin

Klubbens drag: Pustervik öppnar för yoga

Från rock och öl till yoga och zumba. Pustervik hyr ut sitt dansgolv till Hagabadet för att klara coronakrisen.

  • Publicerad 17:05, 15 jun 2020

Dessutom var det roligt att se yogadeltagarna med sina mattor gå förbi baren med rockers och hipsters.

Pustervik är en av flera nattklubbar vars verksamheter har lagts på is efter coronavirusets intåg i Sverige. Därför ska man från och med den 12:e juni hyra ut sina lokaler till Hagabadet som i sin tur får mer plats till sina träningspass som yoga och zumba.

– Det var Hagabadets chef, Pelle Johanssons idé. De behövde en större lokal och vi har ändå ingen verksamhet i våra konsertlokaler nuförtiden. Det hela gick väldigt smidigt minst sagt, säger Pusterviks vd Daniel Levin.  

Han säger att de litar på Hagabadets arbete för att undvika smittspridning mellan besökarna och har själva inte satt ett tak för antalet personer som får vistas i lokalen.

– Vi hade en dialog med dem och uttryckte att det för oss är viktigt att inte tumma på några regler.

Hagabadet har inledningsvis begränsat antalet personer som får vistas i deras gamla lokaler till 50, trots att många fler får plats.

– Vi skulle säkert kunna få plats med 60 eller 70 personer. Vi är inget offentligt sammanhang så det skulle ju gå bra, men vi är samtidigt måna om våra medlemmars säkerhet, säger Pelle Johansson, vd för Hagabadet.

Badet har i samband med Corona pandemin fått begränsa storleken på sina träningsenheter och har därför haft problem med överbokningar. Därför blev Pelle Johansson väldigt glad när en av deras medlemmar föreslog Pustervik som ett alternativ att hyra lokal av. Igår hade Hagabadet en provträning i sina nya lokaler, vilken Pelle Johansson beskriver som väldigt lyckad.

– De har mycket plats samt bra belysning och ventilation. Dessutom var det roligt att se yogadeltagarna med sina mattor gå förbi baren med rockers och hipsters. Det är en perfect match.

Både Pelle Johansson och Daniel Levin uttrycker förtjusning över det otippade samarbetet som ska fortsätta sommaren ut.

– Krisen föder ju sin kreativitet. Man hittar nya lösningar och samarbetar med folk som man annars kanske inte hade samarbetat med, säger Daniel Levin.

Trafiken – minut för minut

KONSUMENT GÖTEBORG

Så gör du om du swishat fel

Konsument Gäller ångerrätt på nätauktion och hur gör jag om jag skickat pengar till fel person? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. torsdag 3/9 16:37

DEBATT

"Rädda verksamheterna i Kommersen"

Debatt: Miljöpartiet Nu hotas Cykelköket och Solidariskt Kylskåp i Kommersen vid Masthuggskajen. De måste räddas skriver en rad miljöpartistiska politiker. tisdag 22/9 11:56

KRÖNIKOR

Tjulander: Gör som gymnasieskolan – håll till höger

Krönika. Göteborg Direkt har kartlagt hur gymnasieskolorna hanterar pandemin under skolstarten. Något som vi borde ta efter i samhället i stort menar artikelförfattaren. måndag 14/9 16:45

QUIZ

Quiz: Vad kan du om din snart 400-åriga stad?

Firar 399 år i dag Idag är det ett år kvar till det stora 400-årsjubiléet för vår stad. Men vem grundade då Göteborg? Och hur gammal är egentligen Götaälvbron? I det här quizet kan du utmana dina Göteborgskunskaper.torsdag 4/6 15:11