Livsviktigt forskning. August Dunér, klubbchef i Brottkärrs tennisförening uppmanar alla att skänka en gåva till Hjärt-lungfonden. Foto: Most photos

Klubbens mål: Bidra till livsviktig forskning

Målet för initiativet Tennishjärta är att samla in en halv miljon kronor till hjärt-lungforskningen. Brottkärrs tennisförening går nu ut stenhårt för att hjälpa till.

  • Publicerad 16:39, 12 okt 2020

Även om man inte är personligt drabbad så är hjärt-lungsjukdomar något som berör oss alla.

Tennis. August Dunér, klubbchef i Brottkärrs tennisförening.

I slutet av augusti startade Svenska tennisförbundet initiativet Tennishjärta i syfte att lyfta fram tennisen som sport.

Samtidigt inledde förbundet ett tvåårigt samarbete med Hjärt-Lungfonden där landets tennisföreningar går samman för att samla in pengar till forskningen. Målet är att samla in 500 000 kronor.

För August Dunér, klubbchef i Brottkärrs tennisförening, var det en självklarhet att vara med och förra veckan startade föreningen en egen insamling.

– Det var en no-brainer. Även om man inte är personligt drabbad så är hjärt-lungsjukdomar något som berör oss alla.

De kämpar för cancersjuka Céline

Många medlemmar

Genom uppsatta lappar i föreningens lokaler och en blänkare på hemsidan hoppas han nu att klubbens runt 900 medlemmar tänker med hjärtat och skänker en slant.

– Hittills har vi väl fått in runt en tusenlapp, men då kanske några även har swishat som privatpersoner direkt till Hjärt-lungfonden. Det spelar ingen roll hur man gör, det viktiga är att de får pengar.

Emma Green frontar insamling för coronaforskning

Vill du hjälpa till?

- Skänk en gåva till insamlingen via Brottkärrs tennis hemsida www.brottkarrs-tennis.se

- Swisha en gåva direkt till Hjärt-Lungfonden 90 91 92 7.

- Mer info i sociala medier under #tennishjärta

Visa merVisa mindre

Vi är GBG

    Vi är GBG