Klubbens smarta drag: Här blir innebandy utebandy

När smittorisken satte stopp för innebandyträning i hallmiljö beslutade sig Frölunda innebandy för att bygga en utomhusplan i Näset dit alla är välkomna.

  • Publicerad 11:20, 7 maj 2020

Vi var lite rädda att närboende skulle ha synpunkter, men vi har fått ett otroligt bra bemötande.

Coronakrisen har satt stopp för många idrottsträningar, men Frölunda innebandy bestämde sig för att hitta en alternativ lösning.

På en grusplan i ett bostadsområde i Näset fick de nyttjanderätt av Park- och naturförvaltningen att lägga ut en sarg och ett plastgolv där klubben sedan två veckor tillbaka bedriver sina träningar.

– Grusplanen användes inte till något annat så det passade väldigt bra för oss. Vi var lite rädda att närboende skulle ha synpunkter, men vi har fått ett otroligt bra bemötande, säger klubbens ordförande Jerry Holmqvist.

Magnus har förevigat innebandyns historia

Sommarskola

Han tillägger att alla är välkomna att komma och spela på planen, men att det inte går att boka tid utan man får helt enkelt se om det är ledigt.

Mellan vecka 25 och 28 kommer dock Frölunda innebandy att disponera ytan mellan klockan 11 och 14 varje dag då man kommer att hålla en sommarskola.

Utomhusplanen, som kostat runt 50 000 kronor att bygga kommer att finnas kvar till hösten, då man hoppas på att kunna återgå till att träna inomhus igen.

Innebandyklubbarna kämpar för Hugo

Vi är GBG