Brott. Rättegången har inletts mot den kvinna som misstänks för att ha attackerat två kvinnor med kniv i Askim. Foto: Mostphotos

Knivattack: Rättegång mot 23-åring inledd

I december förra året stormade en 23-årig kvinna in på en efterfest i Askim och misstänks för att ha huggit två andra kvinnor. Nu inleds rättegångsförhandlingen.

  • Publicerad 14:10, 1 maj 2019

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

I december förra året greps en 23-årig kvinna i Askim misstänkt för att ha försökt knivmörda två andra kvinnor på morgonen efter en lägenhetsfest.

Nu har rättegången inletts i Göteborgs tingsrätt och kvinnan står åtalad för mordförsök och grov misshandel på de två andra kvinnorna.

"Hon är helt galen. Helt... Ja, vad ska jag säga? Helt jättearg och jätteförbannad," sa kvinnan som utsattes för mordförsöket i förhör. Det uppger GP.

22-årig kvinna gripen för helgens knivattack

23-åringen stormade in i lägenheten och det ska ha uppstått tumult.

"Jag fattade ju ingenting. Jag bara ser blod överallt och min vän ligger avsvimmad", säger den andra kvinnan som blev attackerad i förhör.

Efter dådet ska 23-åringen och hennes pojkvän lämnat lägenheten. Den svårt skadade kvinnan fick föras med ambulans till sjukhus.

Enligt GP ska kvinnan bara varit minuter från döden. I utredningen framgår det att kniven passerat mellan revbenen, genom lungan och in i hjärtat.

23-åringens pojkvän säger i förhör att han ljugit om var han befunnit sig:

"När jag sedan sitter full där på en efterfest och det sitter en tjej på varsin sida, liksom. Det är klart att hon får en chock".

Kvinnan nekar till brott. Hon menar att de två andra kvinnorna ska ha ifrågasatt vad hon gjort där och att de börjat bråka. Situationen ska ha blivit hotfull och hon uppger att hon ska ha plockat upp en kniv hon sett ligga på ett bord.

"Jag tar upp kniven, men jag har inte huggit efter någon, utan jag riktar den bara", säger hon i polisförhör.

Vi är GBG

    Vi är GBG