Dags för sig själv. Efter Bowie- och Bushhyllningar är det dags för Jennie Abrahamsons egen musik. Foto: Pressbild

Kommer åter till Göteborg för att spela sin musik

Artist i "På spåret"och på Polarprisgalan. Hyllningskonserter för David Bowie och Kate Bush i Göteborgskonserthus. Nu är Jennie Abrahamson tillbaka – för konsert med sin egen musik.

  • Publicerad 18:21, 13 apr 2018

På tio år har Jennie Abrahamson utvecklat sin popmusik och tjusat en allt större skara publik – inte bara i Sverige. Något som gav henne jobbet som både uppvärmningsakt och duettpartner för Peter Gabriel 2012.

– Det har funnits extremt lite strategi i det här. Jag har hoppat av och på tåg. Har haft den goda smaken att både tacka ja och nej vid rätt tillfällen, säger hon.

– Men att jag är mig själv och har mitt eget skivbolag gör också att jag inte behöver ta hänsyn. Jag har fullständig konstnärlig frihet.

Förra året kom hennes femte album "Reverseries", en platta hon turnerat med sedan dess. Men hon har också hunnit med att hylla Sting på Polarprisgalan, sjunga Bowie i Göteborgs konserthus, medverka som gästartist i "På spåret" och vara en av två sångerskor i den ambitiösa hyllningen till Kate Bush nyligen i Konserthuset.

– Det är mer lyxjobb, som att få en diamant för lång och trogen tjänst, säger hon.

Så när hon gästar Stora Teatern den 20 april är det med sin egen musik och med sitt eget band. Och man får passa på. I sommar ska hon ta en paus från det mesta för att åka på soloturné i höst.

– Det blir en utmaning. Min musik är gjord för att spelas med band, förklarar Jennie Abrahamson.

Jennie Abrahamson

Är: Musiker, kompositör och sångare.

Från: Sävar, utanför Umeå.

Aktuell: Med sitt band på Stora Teatern den 20 april.

Kom: Med sitt femte soloalbum förra året.

Var: Tillsammans med Malin Dahlström en av två sångare som med full orkester hyllade Kate Bush i Konserthuset i mars.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG