Önskemålet. Här ville Kina bygga konsulat, men nu dras ärendet tillbaka. Foto: Karin Eurenius

Kommunen pudlar om kinesiskt konsulat

Ärendet om markanvisning för ett kinesiskt generalkonsulat vid Stora torp skulle i dag ha behandlats på fastighetsnämnden. Men nu meddelar fastighetsdirektören Martin Öbo att ärendet dras tillbaka, helt och hållet.

  • Publicerad 11:45, 18 dec 2017

Det var i slutet av förra veckan som vi rapporterade om kinesernas planer. Efter många års sökande efter lämplig plats har man lämnat in en ansökan om att få bygga ett konsulat i Stora torp, precis vid entrén till Delsjöområdet.

LÄS MER: Kina vill bygga generalkonsulat – i populära fritidsområdet

Något som omedelbart drog igång en proteststorm, och i dag meddelar fastighetskontoret att ärendet dras tillbaka helt.

– Det finns två starka skäl till att ärendet idag utgår. Vi har tagit till oss den opinion som finns kring det förslag som vi presenterat. Jag har även under helgen fått till mig att ärendet inte stöds av majoriteten i fastighetsnämnden. Jag har därmed beslutat att ärendet utgår på dagens fastighetsnämnd, säger fastighetsdirektör Martin Öbo i ett pressmeddelande.

Fastighetskontoret meddelar att man kommer kommer att fortsätta arbetet med att hitta en ny plats för ett kinesiskt generalkonsulat i Göteborg.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG