Skejtare. Park- och naturförvaltningen sätter stopp för skejtingen i Plaskis. Foto: Maja Brand

Kommunen stoppar skejtarna i Plaskis

Nu är det slut på skejtåkning i Plaskis i Majorna. Efter klagomål från grannarna har kommunen valt att förbjuda ramper och hinder i den torrlagda dammen.

  • Publicerad 17:00, 2 sep 2021

I tisdags tömdes Plaskdammen på vatten efter en intensiv badsäsong. Nu brukar skejtarna vädra morgonluft. Under många år har har bassängbottnen använts för skejtåkning under perioden den är torrlagd.

Fram tills nu. Efter klagomål från en boende i närheten har park- och naturförvaltningen valt att mota bort skejtåkarna och deras ramper.

– Vi har fått klagomål på buller. I våras var vi där och mätte och ljudet överskred gränsvärdet med två till fyra decibel, säger Tomas Herdesköld, som är teknisk förvaltare.

Med jämna mellanrum har grannarna hört av sig till kommunen med åsikter om ljudnivån i Plaskis. Den här gången gick dock en av de boende ett steg längre och anmälde störningen till miljöförvaltningen.

– Då var vi tvungna att göra en bullermätning när åkningen drog igång i april. Ljudet visade sig överskrida riktvärdet med råge.

Park- och naturförvaltningen har ingen möjlighet att utföra regelrätt tillsyn av att reglerna följs. Nu kan man bara förlita sig till att skejtarna följer anvisningarna.

– Vi kan inte göra så mycket mer än att skylta och meddela föreningarna. Nu hoppas vi att andra följer deras exempel och inte släpar dit massor av grejer, säger Tomas Herdesköld.