Platsbrist. Föräldrarna skriver att de enligt lagen ska ha placeringsförtur till den önskade förskolan, medan kommunen ska ha svarat att lagen inte gäller vid platsbrist.

Kommunen utreds för avlägsen förskoleplats

Trots att familjen bor precis intill förskolan de önskade åt sitt barn beviljades de en plats över 1 timme bort. Nu utreder Skolinspektionen Göteborgs kommuns placering av barnet.

  • Publicerad 05:30, 2 apr 2019

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

Bristen på förskoleplatser i Göteborg är stor. När en familj i Billdal sökte plats på en förskola precis intill där de bor fick de veta att 55 barn stod före i kön.

Familjen erbjöds plats, men inte på den önskade förskolan utan på en som ligger 1 timme och 20 minuter bort, enkel väg med kollektivtrafik. Det framkommer i en anmälan till Skolinspektionen som nyhetsbyrån Siren tagit fram.

Nu kräver Skolinspektionen Göteborgs kommun på svar. Kommunen ska bland annat redogöra för hur man resonerat vid placeringen och om anmälarens uppgift om restid på 1 timme och 20 minuter stämmer.

Enligt anmälan har kommunen tidigare informerat familjen att placeringsförtur inte gäller vid brist på förskoleplatser.

Ny öppen förskola för funkisfamiljer

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG

    Vi är GBG