FEL. Det är oklart hur många som fått det felaktiga mejlutskicket från Göteborg stad om att man boendeparkeringen kommer upphöra. Foto: Mostphoto/privat

Kommunens massmejl skrämde slag på bilägare

”Ditt boendeparkeringstillstånd kommer att avslutas inom kort.” Budskapet har nått många göteborgare i natt när kommunen skickade ett felaktigt mejlutskick.

  • Publicerad 11:30, 11 sep 2018

Många upprörda göteborgare har fått information om att det deras parkeringstillstånd ska upphöra; ”Ditt boendeparkeringstillstånd kommer att avslutas inom kort. Detta på grund av ej fullbetald faktura.”  

Det felaktiga budskapet kommer i ett mejlutskick från Göteborg Stad.

– Vi vet ännu inte vad som är orsaken till att det har skickats iväg. Vår IT-avdelning tittar på det just nu, säger Anders Sahlberg, pressansvarig, trafikkontoret.

Oklart hur många det gäller

I Göteborg har cirka 12 000 personer ett tillstånd för boendeparkering. I dagsläget vet trafikkontoret inte hur många som har fått den felaktiga informationen. Normalt sett får omkring 150 personer varje månad detta meddelande som skickas ut av ett externt företag.

– Vanligtvis skickas det ut efter att man inte betalat två fakturor. Detta mejl är som en sista påminnelse, säger Anders Sahlberg.

"Ta det lugnt"

Nu ber kommunen om ursäkt på Facebook och uppmanar alla att ”ta det lugnt” och strunta i meddelandet. Om man har betalat sin faktura.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG

    Vi är GBG