Foto: Birgitta Åstrand

Kompisarnas smarta grangrepp: hemkörning

Matvaror, pizza och prylar. I dagens läge går det mesta att få hemkört – så varför inte också julgranen. Max Lindau, 17 från Hovås och hans vänner bestämde sig för att trygga jul(grans)friden med en smittsäker idé.

  • Publicerad 13:39, 23 nov 2020

Vi vet till exempel att många äldre helst inte vill ta sig ut bland folk på grund av smittrisken.

Julgransförsäljare. Oliver Garfvé, Vincent Garfvé, Carl-Otto Berglund och Max Lindau från Hovås förverkligade sin granidé. Foto: Privat

Redan för ett par år sedan började de fyra vännerna från Hovås, Max Lindau, Carl-Otto Berglund, Vincent Garfvé och Oliver Garfvé fundera på att starta en egen julgransförsäljning.

När coronapandemin i år riskerar att göra det svårt för vissa att ta sig ut för graninköp, samtidigt som den första i gänget tog körkort, fick de en idé.

– Vi vet till exempel att många äldre helst inte vill ta sig ut bland folk på grund av smittrisken. Därför kommer vi att erbjuda hemkörning av granar som beställs på hemsidan, säger Max Lindau, sälj- och kundansvarig på Hovås julgranar.

Smittsäker leverans

De har redan beställt in omkring 500 kungsgranar inför försäljningsstarten på torget i Nya Hovås den 1 december.

– Vi kommer att leverera med munskydd och vill man så ställer vi granen utanför huset och kunden betalar med swish. I första hand kommer vi att leverera till Hovås, Billdal och Askim och efter jul kan vi också komma och hämta upp den.

Vi är GBG

    Vi är GBG