Brott. Tre personer grips förra veckan på 421 misstänkta för förberedelse till rån. Foto: Robert Sandell

Köpte rånarluvor – greps av polis

Tre personer greps i fredags förra veckan vid 421 i Sisjön misstänkta för förberedelse till rån. Personal på köpcentret larmade polis efter att personernas handlande väckt deras misstankar.

  • Publicerad 15:45, 7 jan 2019

Det var i fredags kväll förra veckan som flera polispatruller fick kallas till 421 i Sisjön då personal slagit larm om att tre personer köpt skidmasker liknande rånarluvor. En av de misstänkta ska även setts bära på en elpistol.

– Civila väktare ska ha observerat detta och larmat polis. Flera polispatruller skickades till platsen och grep de misstänkta, säger Mika Jörnelius vid polisen syd i Göteborg.

Seriestöld på Frölunda Torg – sex butiker utsatta

När patrullerna anländer till 421 sitter de tre personerna i en bil på väg där ifrån men stoppas av polis.

I samband med detta uppstår tumult då en av personerna går till motangrepp mot poliserna. Dock lyckas de avstyra angreppet och ingen kommer till skada.

Personerna grips misstänkta för förberedelse till rån och det uppdagas även att personen som angrep polisen var narkotikapåverkad.

– Det faktum att de ertappats med en elpistol, att de köpt rånarluvor och att en av de satt sig till motvärn gör att man griper dem misstänkta för förberedelse till rån, säger Mika Jörnelius.

Polis grep misstänkt seriebrottsling

Vi är GBG