Biblioteket blir kvar på torget, men personalen blir färre. Foto: Tobias Holmgren

Kortedala bibliotek blir kvar på torget

Biblioteket på Kortedala torg blir kvar i samma lokaler, det säger Lena Olsson Landén, första vice ordförande i Östra Göteborgs stadsdelsnämnd. I veckan träffade hon representanter från Rädda Kortedala bibliotek.

  • Publicerad 11:10, 12 apr 2018

– Jag är glad att det blir kvar för det är så förknippat med torget. Jag hoppas också kunna behålla så mycket som möjligt, till exempel läxhjälp, så att det ska kunna bli bra, säger Lena Olsson Landén (S), 1:e vice ordförande i Östra Göteborgs stadsdelsnämnd.

Sparkravet på tre miljoner kronor från stadsdelens politiker ligger dock kvar. Något som kommer att märkas på biblioteket.

– Det blir såklart konsekvenser när man skär ner. Det kommer att bli minskad personal, men med hur mycket är en fråga för förvaltningen, säger Lena Olsson Landén.

En utredning pågår just nu om att inhysa Hälsoteket och Aktivitetstorget. Men arbetsgruppen Rädda Kortedala bibliotek känner sig bara delvis nöjda med mötet.

– Gruppen tycker att det var bra att de ansvariga kom dit och lyssnade på oss. Men besparingarna ligger kvar och det är vi inte nöjda med. Vi kommer fortsätta kampen, säger en av gruppens talespersoner Håkan Lundqvist.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG