Göteborgsbandet Kosmos EP-debuterar. Foto: Maja Svantesson

Kosmos klickade – redan från början

På bara ett år har Kosmos fått ihop till en repertoar. Nu kommer bandets debutskiva.

  • Publicerad 18:15, 11 okt 2017

De fyra medlemmarna – Kalle Blohm, Magnus Lindwall, John Swärd och Albin Westgårdh – träffades på Hvitfeldtska. Snart uppstod ljuv musik, inspirerade av psykedelisk rock och americana.

– Jag har haft flera andra band. Men aldrig riktigt varit nöjd. Men direkt då vi började skriva låtar kändes det rätt, säger Albin Westgårdh, sångare och trummis, en udda kombination.

– Det började redan då jag var ung. Jag slarvade med trumläxorna. Jag satt hellre och spelade och sjöng till låtar jag gillade.

På bara ett år har killarna samlat ihop till en anständig repertoar. Några av låtarna har hamnat på debut-EP:n "Skenet bedrar" där influenser från Dungen, Bo Hansson och the Band kan skönjas. Men inspirationen varierar beroende på vem i bandet man frågar.

– Vi började spela in i april, maj. Sedan har jag mixat under sommaren för att försöka få det som vi ville ha det, säger Albin Westgårdh.

Fredagen den 13 oktober var releasen – på Pustervik.

– Första gången och förhoppningsvis inte den sista, säger Albin Westgårdh.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG