Villapriser. Anders Lundgren på Svensk fastighetsförmedling tror att ökningen vi sett nu inte kommer hålla i sig. Foto: Mostphotos

Kraftig prisökning på göteborgsvillor

Villapriserna i Göteborg ökar rejält och toppar både Stockholm och Malmös ökning. "Regionen är attraktiv och det råder en positiv framtidstro", säger Anders Lundgren på Svensk fastighetsförmedling.

  • Publicerad 18:00, 27 nov 2017

På tio år har villapriserna i Göteborg stigit med hela 84 procent, Stockholm och Malmö visar en ökning på 78 respektive 42 procent.

– Vi har under många år haft en kraftig inflyttning till Göteborg med omnejd. Det beror till stor del på att flera framgångsrika företag är belägna här. Regionen är attraktiv och det råder en positiv framtidstro, vilket syns tydligt på de prisökningar vi haft i både Göteborg och dess kranskommuner under de senaste tio åren, säger Anders Lundgren.

​Och det är kranskommunerna som varit de stora vinnarna under den här tioårsperioden. Bland kommunerna i Västra Götaland är det Partille som ökat mest av alla, de visar en procentuell ökning på hela 100 procent. Lerum ökar me 83 procent och Mölndal med 81.

– Ale, Lilla Edet och Trollhättan är några av de kommuner som haft störst prisutveckling. Anledningen är främst att väg E45 har förbättrats samtidigt som en ny dubbelspårig järnväg har byggts vilket gör det smidigt att pendla.

Men Anders tror inte att den kraftiga ökningen kommer att hålla i sig.

– Framöver tror jag på stabila prisuppgångar och vi kan inte förvänta oss samma ökningstakt som vi sett under de senaste åren.

Villaprisernas ökning i procent de senaste tio åren

1. Partille – 100

2. Göteborg – 84

3. Lerum – 83

4. Mölndal – 81

5. Härryda – 79

6. Ale – 78

7. Borås – 75

8. Vara – 74

9. Götene – 74

10. Lilla Edet – 73

Källa: Svensk mäklarstatistik

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG