Planerna på en affär mellan AB Framtiden och Victoria Park avbryts.

Kritiserad affär med Victoria Park avbryts

Den hårt kritiserade affären mellan AB Framtiden och Victoria Park avbryts. Information om att kriminella ska ha försökt infiltrera bolaget är orsaken.

  • Publicerad 16:31, 10 jan 2018

Affären har under lång tid skapat rubriker då boende i AB Framtidens fastigheter protesterat mot planerna på att sälja närmare 300 lägenheter till Victoria Park. I gengäld skulle det kommunala bolaget få överta byggbar mark i Lövgärdet.

Läs mer: Stor oro bland hyresgäster i Rannebergen

Läs mer: Fullsatt protestmöte i Rannebergen

Men nu har affären av allt att döma stoppats permanent. Enligt AB Framtidens ordförande beror det på misstankar om att det kan ha skett brottslig

– Vi har fått information från Kunskapscentrum som i sin tur fått information från polisen om att det förekommit kriminell verksamhet som försökt infiltrera Victoria park. Vi har noll tolerans mot det och de kriminella gäng som agerar i Göteborg. De har vi under lång tid försökt förhindra och försvåra för, säger Lars Johansson.

Så sent som i början av december anordnades en protest på Gustaf Adolfs torg i samband med Kommunfullmäktiges möte, där ärendet återremitterades. Nu tyder dock det mesta på att affären inte blir av.

– Så fort vi fick den här informationen ville vi avbryta. På måndagens styrelsemöte kommer vi att formellt avbryta affären, säger Lars Johansson.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG