Dom knivattack. Foto: Carina Andreasson/ Mostphotos

Kvinna döms för knivattack vid Nordstan

I våras knivhöggs en man i låret och i bröstet vid Nordstan. Skadorna bedömdes som direkt livsfarliga. Nu döms en 27-årig kvinna för dådet.

  • Publicerad 13:58, 22 aug 2019

Den 28 maj blev en man i 35-årsåldern knivskuren på Spannmålsgatan vid Nordstan. Nu döms en kvinna i 27-årsåldern för att ha knivhuggit mannen. Det skriver GP.

Kvinnan och mannen ska ha mötts utanför en datorbutik. Enligt kvinnan hade mannen tidigare tagit hennes telefon och nu ville hon ha tillbaka den eller få betalt för den. Strax där efter ska kvinnan ha tagit fram ett vasst föremål som hon hugger mannen i låret med.

Mannen ska ha försökt dra sig undan för att ringa ambulans men då drar hon ned honom på marken och hugger honom i bröstet när han försöker ta sig upp.

"Jag säger "vad fan håller du på med?" Jag lät henne vara bara för hon är tjej. Sedan följer hon efter mig, och bara jiddrar. Jag försökte få tyst på henne flera gånger. Hon snackade om en telefon som jag inte ens sett", sa mannen i ett förhör enligt GP.

Efter en stunds tumult lyckas mannen ta sig in i Nordstan där vakter griper honom och sätter handfängsel på honom. När de upptäcker han skador se de till att han får vård.

Kvinnan nekar till brott och säger att hon sett att mannen var skadad men att hon inte vet hur de har uppstått.

Tingsrätten dömmer henne trots det för försök till dråp och hon tvingas betala skadestånd till mannen på 134 000 kronor.

Vi är GBG