Enligt uppgifter till GP har räddningstjänsten i Göteborg även upprättat en anmälan om sabotage mot blåljusverksamhet. Foto: Mostphotos

Kvinna häktad efter brand på brandstation

En kvinna i 30-årsåldern har häktats för att ha satt eld på Donsö brandstation. Enligt åklagaren var risken stor att brandstationen skulle brinna ner. Kvinnan misstänks nu för mordbrand.

  • Publicerad 14:19, 16 okt 2020

Det här är en brandstation som ligger på en ö och som ska kunna hjälpa hela södra skärgården.

Det var på kvällen tisdagen den 29 september som larmet inkom om en brand på brandstationen på Donsö. Det skriver Göteborgs-Posten.

Enligt deltidsbrandmän, som var snabbt på plats, kunde det konstateras att det brann i träpanelen på ytterväggen.

Branden släcktes och med hjälp av brandmännen kunde en kvinna, som flydde från platsen, stoppas och senare gripas av polis.

Den 3 oktober häktades hon på sannolika själ misstänkt för mordbrand, något hon enligt sin försvarare nekar till.

Trampolinklubbens kamp efter branden

Mycket allvarligt

Enligt åklagaren Jakob Hallberg kommer nu fler förhör att hållas.

– Med de bevis som finns är det min uppfattning att det är kvinnan som anlagt branden och att det finns underlag för sannolika skäl, en linje som rätten gick på, säger han till GP.

Lars Klevensparr, chef för räddningstjänsten Storgöteborg ser mycket allvarligt på händelsen.

– Det här är en brandstation som ligger på en ö och som ska kunna hjälpa hela södra skärgården. Den är med sin placering kolossalt viktig – ett angrepp mot den kan leda till stor skada för vår verksamhet – och för allmänheten genom att räddningsinsatser riskerar att fördröjas.

Vi är GBG