Foto: Mostphotos

Kvinna rånad på lyxvaror för sexsiffrigt belopp

Vid lunchtid på Kungstorget knuffade gärningsmännen en kvinna till marken. De tog hennes väska, armband och klocka med ett sammanlagt värde på 100 000 – 200 000 kronor innan de sprang från platsen.

  • Publicerad 09:24, 31 jul 2018

Strax innan klockan 13 på måndagen larmades polis till Kungstorget där en kvinna precis hade rånats, vilket GT var först med att rapportera om.

– Det är ett gäng killar som knuffar omkull henne. De tar hennes klocka, armband och väska och springer mot Västra hamngatan. Det sammanlagda värdet är mellan 100 0000 och 200 000 kronor, säger polisens presstalesperson Hans Lippens.

Har ni fått något signalement på gärningsmännen?

– Kvinnan kunde inte ange signalement vilket inte är så konstigt. Efter en sådan händelse är det lätt att man blir chockad och skärrad. Dessutom blev hon ju omkullknuffad. Ingen är gripen, tyvärr, säger Hans Lippens.

Han berättar att polisen inte kunnat se någon ökning av den här typen av brott under sommaren.

– Vi har haft en del halsband och armbandsrån. Men vi tog 7 stycken för två veckor sedan, sedan hade vi en händelse i Skälltorp i går. I övrigt har det varit lugnt. Det finns ingen ökning av fickstölder heller. Det har vi haft tidigare år när ligor varit här under några veckor och sen åkt. Men det finns inte någon sådan ökning i år.

Uppmanar ni folk att inte ha så här dyra föremål på stan?

Jag tycker att alla ska få ha på sig det man själv vill och respekteras för det. Att bli utsatt för något sånt här ska inte behöva ske, oavsett tid på dygnet. Sedan kan man alltid tänka sig för var man går och kanske hålla lite extra hårt i handväskan ibland. Men återigen, det finns inte några sådana rekommendationer. Man ska kunna röra sig fritt, säger Hans Lippens.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG