Gatuköket på bilden är inte samma som anmälts till Arbetsdomstolen. Foto: Mostphotos

Kvinna vabbade - fick sparken

Ett gatukök i västra Göteborg anmäls till Arbetsdomstolen efter att en anställd fått sparken på grund av vård av sjukt barn.

  • Publicerad 06:10, 12 jul 2018

Kvinnan påbörjade sin provanställning på gatuköket i västra Göteborg i början av året. Eftersom hon har delad vårdnad om ett barn kom hon och arbetsgivaren överens om ett schema där kvinnan bara behövde jobba kväll varannan vecka.

Efter en vecka på den nya arbetsplatsen var kvinnan tvungen att vara hemma för vård av sjukt barn. Arbetsgivaren ska då, enligt en anmälan till Arbetsdomstolen, ha ringt upp henne och sagt att hon inte kunde jobba kvar med motiveringen att: ”jag kan inte ha sådana som dig här, som vabbar”.

Arbetsgivaren ska också ha kontaktat barnets pappa och påstått att kvinnan utnyttjar systemet med vård av barn och att hon ”pressar bolaget på pengar”.

I anmälan till Arbetsdomstolen kräver nu Hotell- och restaurangfacket 100 000 kronor i skadestånd till kvinnan. Arbetsgivaren har i sin tur svarat med hot om polisanmälan för bidragsfusk.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG