Foto: Bostadsbolaget

Labb ska locka unga till fastighetsbranschen

Fastighetsbranschen växer lika snabbt som Göteborg och fordrar mer utbildad arbetskraft. Därför öppnar kommunen i höst ett labb för att väcka ungas nyfikenhet.

  • Publicerad 12:00, 10 apr 2017

– Det måste byggas och det kommer byggas, vi går mot stora pensionsavgångar i branschen och behöver mer folk, säger Eva Jonasson, kommunikatör på det kommunala Bostadsbolaget, som ligger under Framtiden.

I höst startar Framtidens fastighetslabb, en satsning i tre former med pedagogiskt skolmaterial, en spelapp och ett hus för studiebesök.

Under studiebesöket kommer eleverna få prova på olika branschyrken genom praktiska övningar. Det gäller att samarbeta och hitta bra lösningar. Ibland är det ett större problem som ska lösas, i andra fall flera sammankopplade uppgifter som måste lösas i tur och ordning för att komma vidare.

– Vi vill visa på branschens bredd och på vilka yrkesgrupper som finns i den, säger Eva Jonasson.

Härom veckan lanserades också mobilappen "Fastighetslabbet" där man kan pröva vingarna som VD för ett fastighetsbolag. Det gäller att se till att hyresgäster och personal är nöjda och få ekonomin att gå ihop.

Förutom studiebesöken och spelappen arbetar Framtiden tillsammans med Göteborgsregionens kommunalförbund för att ta fram lärarmaterial som kan användas innan, under och efter själva studiebesöket. Tanken är att besöken ska knytas ihop med skolornas övriga verksamhet.

– Allmännyttan är så mycket, det finns en koppling till flera kärnämnen, säger Eva Jonasson på Bostadsbolaget.

Framtidens fastighetslabb

Verksamheten riktar sig främst till grundskolan ochårskurs 4 - 9, men är också öppen för grupper från arbetsförmedlingar och andra utbildningar. Syftet med studiebesöket är att ge en inblick i service, hållbarhet, integration, bostadsbrist, stadsplanering och andra vanliga ämnen inom allmännyttan.

En koordinator kommer att ta hand om besöken och guida dem genom fastighetsbranschens värld genom roliga, spännande och utvecklande upplevelser. Källa: www.framtidensfastighetslabb.se

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG