Foto: Mostphotos

Lagade tänderna – fick stroke

Efter utförd tandläkarbehandling började en patient bete sig konstigt. På Sahlgrenska konstaterades stroke. Nu ska Ivo utreda händelsen.

  • Publicerad 13:56, 7 aug 2018

Patienten besökte tandläkarmottagningen i centrala Göteborg under förra året. Efter avslutad behandling märkte tandläkaren att patienten inte riktigt var närvarande och att hen höll på att somna i stolen.

Ambulans tillkallas och på sjukhus konstaterades att patienten hade fått en stroke.

Enligt en Lex Maria-anmälan som nyhetsbyrån Siren tagit fram bedömer Sahlgrenska att stroken kan ha orsakats av att luft kom in i hjärnan under tandläkarbesöket. Enligt anmälan dog patienten också några månader efter besöket. Nu ska händelsen utredas av Inspektionen för vård och omsorg, Ivo.

Tandläkarkliniken skriver att de själva inte utförde några kirurgiska ingrepp och därför har svårt att se hur deras behandling skulle kunna ha orsakat stroken.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG