Lägenheter på Styrsö – snart kan det bli verklighet

Byggandet i området kring pensionat Skäret på Styrsö kan snart komma igång. Det betyder ett efterlängtat tillskott på lägenheter, och på pensionatet kan det bli mer än dubbelt så många rum. "Fantastiskt", tycker Ola Tulldahl som driver verksamheten.

  • Publicerad 11:17, 21 nov 2016

Många vill ha fler boendeformer än bara småhus i skärgården så att man kan bo där även om man inte bor i hus

Många längtar efter fler boendeformer än småhus i skärgården och snart kan det vara på gång i området kring pensionat Skäret på Styrsö. Den här veckan kan detaljplanen, efter många års arbete, till sist bli antagen i byggnadsnämnden.

– Syftet är att tillföra fler bostäder, sammanlagt ungefär femtio. Många vill ha fler boendeformer än bara småhus i skärgården så att man kan bo där även om man inte bor i hus, säger Stefan Rosén, handläggare på stadsbyggnadskontoret.

Om planen klubbas innebär det att flera nya byggnader kan uppföras i området (se skiss i bildspelet ovan). Bland annat rivs Äppelbo och en nuvarande gruppbostad för att ersättas av nya flerbostadshus.

Det finns också utrymme för pensionatet att expandera ordentligt med en tillbyggnad. Bra nyheter, tycker Olla Tulldahl som driver verksamheten.

– Det är väldigt spännande att det händer något på platsen, vi hoppas att det ska öppna en möjlighet för oss att köpa fastigheten och kunna bygga ut, säger han.

I dag har pensionatet 13 rum, men efter en utbyggnad tror han att man kan landa på så många som trettio rum. Ola Tulldahl har drivit pensionatet i sju år och är glad att kommunen nu äntligen kommer till skott med detaljplanen.

– Vi har trott länge att det har varit på gång, det har tagit otroligt lång tid. Men om det blir av nu vore det ju fantastiskt för Styrsö och hela skärgården, säger han.

Han har redan en del tankar om hur pensionatsbyggnaden kan utvecklas om de tar över som ägare.

– Vi vill såklart förbättra byggnaden. Man kan ju utveckla huset och gör det ännu mer romantiskt, med balkonger till exempel och även utveckla trädgården på ett vackert sätt.

Trafiken – minut för minut

DEBATT

Tjulander: Allas husdrömmar blir inte verklighet

Krönika Hur mycket folks boendesituationer än skiljer sig så har vi nog alla en sak gemensamt. Alla bär vi på en husdröm.lördag 15/2 16:31

QUIZ

QUIZ: Vad betyder nyorden?

35 ord har skapats eller blivit vanligare under 2019 Animoji, deepfake, popcornhjärna och dra åt helvete-kapital är exempel på ord i Språkrådets nyordslista för 2019. Men vet du vad orden betyder?fredag 27/12 11:57