Räddningstjänsten hade cirka 30 brandmän på plats. Foto: Mostphotos

Lägenhetsbrand i Majorna – tre till sjukhus

Ett kvarglömt ljus tros vara orsaken till en lägenhetsbrand i Majorna. Tre personer behövde åka till sjukhus för kontroll.

  • Publicerad 08:29, 8 feb 2019

Polis, ambulans och räddningstjänst fick larmet vid 00:20 natten mot fredag. En brand hade utbrutit i en lägenhet på bottenplan i ett landshövdingehus på Karl Johansgatan i Majorna.

– Det har pratats om ett kvarglömt ljus så vi har skrivit en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet. Men det är inte helt bekräftade uppgifter än, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson.

Var det någon som skadades?

– Tre personer fick köras till sjukhus för kontroll. De hade andats in röken, men det ska handla om lättare rökskador, säger Peter Aldersson.

Boende i trappuppgången evakuerades.

Som mest arbetade ett 30-tal brandmän i släckningsarbete. Elden släcktes innan den spred sig till andra lägenheter.

– Vi har varit kvar och bevakat tills nu på morgonen. Det är extra lurigt med landshövdingehusen. Det är bara torrt, sågspån, luftspalter och tillbyggen och alltihop i trä, så det är spännande, säger Lotta Molander på Räddningstjänstens larm- och ledningscentral.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG