Byggdes 1964. Magasinet i Frihamnen har tidigare tjänat som lager för ankommande gods. Foto: Älvstranden Utveckling

Lager såldes för miljonbelopp – blir plats för unga

I början av april stod det klart att Älvstrand Utveckling hittat en köpare till Magasin 113 i Frihamnen. Det gamla lagret ska nu omvandlas till en mötesplats.

  • Publicerad 13:18, 19 apr 2021

Magasin 113 lades ut till försäljning på marknaden i fjol. För att ha möjlighet att köpa byggnaden så var de intresserade tvungna att redovisa hur de på ett miljömässigt hållbart sätt ämnade utveckla den till en samlingspunkt för göteborgarna.

– Magasin 113 är en fastighet med stor potential för området och det var ett krav att byggnaden ska bevaras på ett bra sätt. Det kräver en ägare som är beredd att investera tid, idéer och pengar. Planerna som Peab presenterat passar bra in i områdets utveckling, inte minst när det gäller satsningen på en yngre målgrupp, säger Lena Andersson, vd för Älvstranden Utveckling, i ett pressmeddelande.

Byggstart 2022

Peab Fastighetsutveckling har angett att det vill utveckla byggnaden, som tidigare använts som lager för ankommande gods, till en plats där ungdomar, näringsliv och kultur "kan mötas och dra nytta av varandra".

– Vi vill tacka Älvstranden Utveckling för att vi har fått förtroendet att ta detta spännande projekt vidare, samt för en väldigt god dialog och process. Vi ser fram emot en fortsatt god dialog med andra delar av staden nu när vi tar det första steget i utvecklingen av Magasin 113, säger Staffan Lindqvist, projektutvecklingschef Peab Väst i pressmeddelandet.

Innan renoveringsarbetet kan komma igång måste ett nytt bygglov beviljas. Planen är att byggandet ska kunna komma i gång till 2022.

Vi är GBG