Lämnar. Andreas Andersen lämnar Liseberg för Tivoli i Köpenhamn. Foto: Gabriel Tjulander

Lämnar Liseberg för VD-roll på Tivoli

2011 ersatte dansken Andreas Andersen Mats Wedin som Lisebergs VD. Han kom då från en tjänst på Tivoli i Köpenhamn, en plats han nu återvänder till. – Jag är stolt över den resa vi har gjort under mina åtta, nio år här, säger han till Göteborg Direkt.

  • Publicerad 14:50, 29 apr 2019

Sedan Andreas Andersen tillträtt har Liseberg, Göteborgs stora nöjespark, gått igenom stora förändringar, både fysiskt och organisatoriskt.

Attraktioner, som Helix och Valkyria har byggts, barnområdet Kaninlandet har öppnat och bolagets största satsning någonsin, Lisebergs jubileumsprojekt, ligger i startgroparna.

Det har hänt mycket under dina år på Liseberg. Vad är du mest stolt över?

– Det handlar mycket om det som man inte ser som gäst. Så inte attraktionerna eller artisterna på Stora scenen. Det är organisationen. Jag har fantastiska kollegor och jag är stolt över den resa vi har gjort under mina åtta, nio år. Det tar jag med mig, säger han.

– Nu får nya krafter komma till och det blir bra.

Löftet: Blir världens bästa inomhusvattenpark

Anledningen till att han nu lämnar sin post efter åtta år i Göteborg är familjeskäl.

Andreas Andersen, som kom från en roll vice-VD i nöjesparken Tivoli i Köpenhamn, återvänder nu till den danska huvudstaden. Men nu som direktör i Tivoli-koncernen i Köpenhamn, med ansvar för själva parken.

När gör du din sista dag på Liseberg?

– Det vet vi inte än. Det är lite av styrelsen som äger den frågan. Jag hoppas jag får vara kvar en stund till.

Har du gjort klart med bostad i Köpenhamn?

– Nej, jag får bo hos min mor och min bror inledningsvis.

Andreas Andersen är en stor berg- och dalbaneentusiast och har rest över hela världen för att åka olika attraktioner. Han har dessutom en modell av en berg- och dalbana stående i hemmet i Säve.

– Min bror har redan räknat ut hur den ska transporteras utan att den går sönder, lovar Andreas Andersen.

Kommer du sakna ditt hus i Säve?

– Ja, det är väldigt trist. Jag älskar att bo där jag bor. Men jag får väl köpa en sommarstuga i närheten, så att jag kan komma tillbaka.

Så påverkar Västlänken öppningen av Liseberg

Liseberg byggs och rivs på två håll

Trafiken – minut för minut

KONSUMENT GÖTEBORG

Vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa?

Konsument. Måste jag betala ersättning för leveranshinder och hyra, vad är Konsumentverket och vad är konsumentvägledningen egentligen och vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. söndag 24/5 12:00

DEBATT

"Våld i nära relation under pandemin"

Debatt. Det är kärva tider i världen och det är kärva tider för var och en av oss. Vi rekommenderas isolering, försiktighet och social distansering. Att arbeta hemma och ha digitala träffar är vanligt men...lördag 23/5 15:00

KRÖNIKOR

Jernberg: Så lyckas du med videomötet

Retorik. I coronans spår med mycket hemmaarbete och social distansering har videomötena blivit mer regel än undantag. Perfekt tycker en del, svårt tycker andra. måndag 25/5 12:00

QUIZ

QUIZ: Vad betyder nyorden?

35 ord har skapats eller blivit vanligare under 2019 Animoji, deepfake, popcornhjärna och dra åt helvete-kapital är exempel på ord i Språkrådets nyordslista för 2019. Men vet du vad orden betyder?fredag 27/12 11:57