Vårdmiss. En patient skickades hem med bruten lårbenshals efter att ha fallit ur sin rullstol. Foto: Mostphotos

Lårbensfraktur missades – patient skickades hem

En patient vid Sahlgrenska skickades hem med bruten lårbenshals. Nu anmäls händelsen och sjukhuset konstaterar att de missade frakturen.

  • Publicerad 08:47, 22 aug 2019

En person på ett äldreboende i Göteborg får köras med ambulans till Sahlgrenskas akutmottagning efter att ha fallit ur sin rullstol och fått den över sig.

Personen undersöäks på sjukhuset men inga skador upptäcks ut över ett skrapsår på ena knät och patienten uppvisar inga tecken på smärta.

Efter ytterligare undersökningar bedöms patienten kunna lämna sjukhuset och åka tillbaka till äldreboendet.

Men när patienten väl är hemma uttrycker hen en allt mer tilltagande smärta och efter fyra dagar får patienten köras tillbaka till akutmottagningen. När man där söker efter frakturer på personen upptäcks en lårbensfraktur som missats vi första besöket på akuten. Patienten får opereras för sin skada.

Nu har en lex-Maria anmälan gjorts gällande händelsen.

Trafiken – minut för minut

DEBATT

DEBATT: "Vinstjakt har lett till en kris i hemtjänsten"

Jonas Attenius (S) och Marina Johansson (S). Hemtjänsten förtjänar att prioriteras. Minutscheman måste bort, villkoren förbättras och antalet anställda bli fler. Det menar artikelförfattarna.måndag 24/2 14:34

QUIZ

QUIZ: Vad betyder nyorden?

35 ord har skapats eller blivit vanligare under 2019 Animoji, deepfake, popcornhjärna och dra åt helvete-kapital är exempel på ord i Språkrådets nyordslista för 2019. Men vet du vad orden betyder?fredag 27/12 11:57