Oseriös. Flera klagomål har inkommit mot en hudklinik i centrala Göteborg. Foto: Mostphotos (genrefoto)

Larm om oseriös hudklinik i Göteborg

Flera klagomål har rapporteras mot en hudklinik i centrala Göteborg. Kritiken handlar om en plastikkirurg utan läkarlegitimation, lurade kunder och oseriösa utbildningar.

  • Publicerad 06:30, 27 mar 2021

En hudklinik i centrala Göteborg har uppmärksammats av myndigheterna efter flera klagomål och anmälningar. Det framgår av handlingar som nyhetsbyrån Siren tagit del av.

En miljöinspektör uppger till Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) att kommunen har fått in uppgifter om vilseledande information och att injektioner och fettsugning utförs av icke-legitimerad personal.

”Klagomålen handlar om att verksamhet bedrivs utan tillräcklig kompetens, att kunder blivit lurade och att de även bedriver ut bildningar på ett oseriöst sätt”, skriver miljöinspektören till Ivo.

Göteborgs kommun har även blivit kontaktad av Sveriges hudterapeuters riksorganisation, som också ska ha fått in flera klagomål om den aktuella hudkliniken. Kritiken handlar bland annat om att kliniken har låtit personal som inte är läkare ta bort leverfläckar vilket har resulterat i ärr på huden.

Falska examensbevis

I en anmälan till Konsumentverket från februari 2021 nämns utöver klinikens ägare även den medarbetare som uppges vara plastikkirurg. I anmälan bifogas bilder på vad som påstås vara falska examensbevis.

Socialstyrelsen har uppgett till nyhetsbyrån Siren att personen i fråga inte förekommer i legitimationsregistret.

Göteborgsnöje

Riverfields inspireras av både Dylan och Göteborg

Nöje Riverfields vill värna om låtskrivandet. Med debut-ep:n "Slow fram coming" inspireras bandet av såväl Bob Dylan och Bruce Springsteen som av hemstaden Göteborg.söndag 11/4 16:00

Krönikor

Axelsson: Göteborg var kallare förr

Krönika Tradition. Det är ett faktum att kalla dagar i Göteborg känns kallare än på många andra platser på grund av vindarna. Men vintern 2021 är långt ifrån någon rekordvinter, åtminstone än så länge. torsdag 11/3 16:10

Konsumentfrågan

Så länge kan du få vänta på pengar när du ångrat ett köp

Konsument Konsument Får man verkligen höja priset på en vara från en dag till en annan och hur länge ska man behöva vänta på pengarna när man ångrat ett köp? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. fredag 9/4 13:20

Debatt

Attenius (S): Alla unga ska kunna ta sig runt i Göteborg

Debatt Socialdemokraterna Att spela fotboll på Heden, bada i Delsjön eller gå på Liseberg har gett många av oss göteborgare sommarminnen för livet. Den möjligheten bör utsträckas till alla skolelever, oavsett föräldrarnas inkomst. tisdag 6/4 13:00