Jack McGunness tror skakningarna var guds straff för avstängningen av Götatunneln. Foto: Privat

Larm om skakningar i Göteborg

Under tisdagsförmiddagen larmade flera göteborgare om ett misstänkt jordskalv i stan. – Det är flera om har hört av sig men före klockan 12 kan vi inte se något jordskalv i Göteborgsområdet, säger seismologen Björn Lund.

  • Publicerad 15:02, 3 jul 2018

Jack McGuinness satt på en klippa på Smittens nakenbad på tisdagsförmiddagen när marken helt plötsligt började att skaka.

– Man kände hur det rörde på sig och några småstenar ramlade ner från klippan jag satt på. Jag trodde först det var Västlänken men de spränger la i blålera så det känns ju inte så, säger Jack McGuinness.

Hur reagerade du?

– Min tjej blev lite orolig men jag sa att de här klipporna har legat här i tusentals år så det är nog det säkraste stället att vara på.

Flera personer har under dagen hört av sig till Uppsala Seismologiska Institut om det misstänkta skalvet.

– Men före klockan 12 i dag kan vi inte se något jordskalv i Göteborgsområdet, säger seismologen Björn Lund.

Vad kan det vara då?

– Det kan vara lokala skakningar. Till exempel sprängningsarbeten eller något annat som slår i marken så det blir skakningar.

För Jack McGuiness var det inte första gången han upplevde ett misstänkt jordskalv.

– För några år sedan var jag uppe i Grand Hyatt i San Francisco högst upp och käkade frukost. Då kom det ett skalv så jag slängde mig runt en pelare. Alla bara skrattade och sa att det var litet och något de har typ varje vecka. Men det kändes. Där rök oskulden. Detta i förmiddags var nog guds straff för avstängningen av Götatunneln, säger Jack McGunness.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG