Välkomnar 70-plussarna. Nu ska pensionärerna på Allégården samlas igen. Foto: Higab/Hans Wretling

Lättnad på Allégården efter regeringsbeslutet

Äntligen ska Allégårdens pensionärsförening kunna ha sitt årsmöte. För 2019. När regeringen nu lättar på restriktionerna för 70-plussare vågar föreningen samlas igen.

  • Publicerad 17:05, 22 okt 2020

Vi hoppas kunna genomföra mötet före jul.

Det har varit ganska öde på Allégården sedan i mars. Inga målarkurser, bridgeklubbar eller vävstolar som slår i takt. Definitivt inte heller något årsmöte för de 1 300 medlemmarna i Allégårdens pensionärsförening.

– Vi skulle haft årsmöte i mars för att avsluta 2019. Nu har snart hela 2020 gått, säger Lars Gunnarsson som är ordförande i föreningen.

Obekvämt att gå ut

Beskedet från regeringen att slopa de särskilda råden för äldre kom som en lättnad. Trots att kaféverksamheten har varit öppen hela hösten har det varit glest med besökare i lokalen.

Lars Gunnarsson berättar att många av medlemmarna har känt sig obekväma med att besöka Allégården, eftersom de har upplevt att människor tittat snett på dem utomhus.

– Det finns också de som är mer och mindre oroliga för smittorisken, det är olika hur man känner. Men nu blir det lite lättare för alla att vara i huset, säger Lars Gunnarsson.

Äntligen årsmöte

En del av kursverksamheten har kunnat återupptas i mindre skala, med en handfull deltagare och långt mellan stolarna. Nu hoppas styrelsen verksamheten ska kunna återgå till något som mer liknar det vanliga under våren.

Redan under torsdagen började styrelsen planera inför den närmsta framtiden. Viktigast av allt är att årsmötet – som ska avsluta 2019 – till slut blir av.

– Vi hoppas kunna genomföra mötet före jul. Sen får vi ta nästa årsmöte för 2020 i mars nästa år, säger ordföranden.

Göteborgsnöje

Ny svensk postpunk med rötterna i 80-talet

Nöje Del III släpper nytt i väntan på att få komma ut och spela Med rötterna djupt rotade i den svenska postpunkens mest åttiotalistiska mylla söker Göteborgsbandet Del III rastlöst vidare. Som med nya singeln "Kärlek är ett brev som aldrig skrevs".tisdag 1/12 16:44

Krönikor

Jernberg: Så ger du kritik på ett smartare sätt

Krönika Retorik Kritik kan både vara svårt att ta emot och att ge. Det här ska du tänka på för att kritiken inte ska landa fel hos mottagaren. söndag 29/11 12:10

Konsumentfrågan

Synade min optiker – kan jag ångra mitt köp?

Konsument Konsument Får jag ångra mitt köp efter att jag synat min optiker? Vad gäller om jag köpt en vara över Facebook? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. söndag 22/11 11:51

Debatt

"Vi måste hitta sätt att binda ihop staden"

Debatt Debatt: Västsvenska Handelskammaren Med Älvstadens utbyggnad har en förflyttning av Göteborgs centrum börjat, här pekas Frihamnen ut som en ny mitt. Nu måste vi ta tag i frågan om hur vi binder ihop staden över vattnet och på Hisingen. lördag 28/11 11:40