Välkomnar 70-plussarna. Nu ska pensionärerna på Allégården samlas igen. Foto: Higab/Hans Wretling

Lättnad på Allégården efter regeringsbeslutet

Äntligen ska Allégårdens pensionärsförening kunna ha sitt årsmöte. För 2019. När regeringen nu lättar på restriktionerna för 70-plussare vågar föreningen samlas igen.

  • Publicerad 17:05, 22 okt 2020

Vi hoppas kunna genomföra mötet före jul.

Det har varit ganska öde på Allégården sedan i mars. Inga målarkurser, bridgeklubbar eller vävstolar som slår i takt. Definitivt inte heller något årsmöte för de 1 300 medlemmarna i Allégårdens pensionärsförening.

– Vi skulle haft årsmöte i mars för att avsluta 2019. Nu har snart hela 2020 gått, säger Lars Gunnarsson som är ordförande i föreningen.

Obekvämt att gå ut

Beskedet från regeringen att slopa de särskilda råden för äldre kom som en lättnad. Trots att kaféverksamheten har varit öppen hela hösten har det varit glest med besökare i lokalen.

Lars Gunnarsson berättar att många av medlemmarna har känt sig obekväma med att besöka Allégården, eftersom de har upplevt att människor tittat snett på dem utomhus.

– Det finns också de som är mer och mindre oroliga för smittorisken, det är olika hur man känner. Men nu blir det lite lättare för alla att vara i huset, säger Lars Gunnarsson.

Äntligen årsmöte

En del av kursverksamheten har kunnat återupptas i mindre skala, med en handfull deltagare och långt mellan stolarna. Nu hoppas styrelsen verksamheten ska kunna återgå till något som mer liknar det vanliga under våren.

Redan under torsdagen började styrelsen planera inför den närmsta framtiden. Viktigast av allt är att årsmötet – som ska avsluta 2019 – till slut blir av.

– Vi hoppas kunna genomföra mötet före jul. Sen får vi ta nästa årsmöte för 2020 i mars nästa år, säger ordföranden.

Göteborgsnöje

Minifestival tröst för Way out Westfansen

Nöje Villa Belparc scen för Way out Weekend. För andra året i rad har Way out West tvingas ställa in festivalen. Men nu öppnar man för en minifestival vid Villa Belparc. Under namnet Way out Weekend kommer artister som Sarah Klang, Amason och...måndag 2/8 11:37

Krönikor

Axelsson: Sill – från nödkost till högtidsmat

Krönika Tradition Den kanske mest ursvenska fisken vi har, sillen, har gjort en lång resa genom historien för att komma in i finrummet och bli en del av nästan alla våra högtider. torsdag 24/6 14:30

Konsumentfrågan

Gäller svensk lag även utländska företag?

Konsument Konsument Vad gör man om man får hem en annan vara än den man beställt? Gäller svensk lag även företag som inte är baserade i Sverige? Och om man ramlar hos sin tandläkare – kan man då få ersättning för det? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut. tisdag 18/5 16:11

Debatt

Ta ett större ansvar för bostadsproblemen i Göteborg

Debatt Bo i Göteborg Det råder fortsatt stor bostadsbrist och klyftorna på bostadsmarknaden växer. Problemen med trångboddhet i socialt utsatta områden har blivit tydliga… torsdag 24/6 13:12