Bröllop. Lena och Ragne säger "ja" till varandra utanför hyreshuset på Skolspåret i Hjällbo. Foto: iHjällbo

Lena och Ragne gifter sig på uteplatsen i Hjällbo

I helgen spirar kärleken extra mycket på Skolspåret i Hjällbo. Det stundar bröllop på gårdens grillplats. Paret Lena Techel och Ragne Karlsson gifter sig, på hemmaplan.

  • Publicerad 19:20, 24 maj 2019

– Det blir ett litet enkelt försommarbröllop, säger Lena Techel till iHjällbo.

Ragne Karlsson och Lena Techel träffades på jobbet för ett par år sedan och kärlek uppstod. Sedan dess har deras kärlek blomstrat.

Nu är det dags för bröllop men var och hur det skulle gå till var inte självklart

– Jag föreslog att vi skulle gifta oss vid mina föräldrars sommarstuga på Orust, säger Ragne.

Lena föreslog istället rådhuset eller en kyrka.

– Då blev det grillplatsen utanför huset i stället. Här finns både gräsmatta, bord och bänkar. Det är nära och bra och ett sånt mysigt ställe, berättar hon.

Det är Lena som har koll på dukningen och det är bäst att de fyra borden vid grillplatsen är lediga under lördagsförmiddagen.

– Om någon använder borden får jag säga till att vi ska gifta oss här.

Vit klänning och kostym

På bröllopet ska Lena ha på sig en vit klänning som hon har sytt om för att den ska passa högerarmen som är gipsad efter att hon nyligen bröt den.

Ragne ska bära kostym.

En vecka efter bröllopet kommer paret att flytta några 100 meter från Skolspåret till Bergsgårdsgärdet. Där väntar en större lägenhet för de två och deras två barn från tidigare äktenskap.

Film: Hjällbo ny världsmästare i falafel

Lena om Ragne:

"Han kan få is att smälta till vatten. Han har världens skönaste blick"

Ragne om Lena:

"Jag hade hållit tillbaka mina känslor för Lena."

Kära. Lena och Range. Foto: ihjällbo

Trafiken – minut för minut

KONSUMENT GÖTEBORG

Vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa?

Konsument. Måste jag betala ersättning för leveranshinder och hyra, vad är Konsumentverket och vad är konsumentvägledningen egentligen och vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. söndag 24/5 12:00

DEBATT

"Betala bättre när semestern blir sen"

Debatt. Vänsterpartiet Vänsterpartiet i Västra Götaland är oroliga för vårdpersonalens hälsa och hoppas att de kan få sin semester i sommar... söndag 31/5 13:00

KRÖNIKOR

Underskatta inte en fin tradition

Tradition. Man ska inte underskatt traditioners betydelse. Att ”ta studenten” och att fira detta med sina kamrater är en viktig sekulär ritual – en övergångsrit från ungdomsliv till vuxenliv. lördag 30/5 16:27

QUIZ

QUIZ: Vad betyder nyorden?

35 ord har skapats eller blivit vanligare under 2019 Animoji, deepfake, popcornhjärna och dra åt helvete-kapital är exempel på ord i Språkrådets nyordslista för 2019. Men vet du vad orden betyder?fredag 27/12 11:57