Nyöppning. Lidl Lergöksgatan Frölunda – öppning hösten 2019 Foto: Lidl

Lidl lämnar Althallen i Frölunda

Lidlbutiken i Althallen lägger ned och öppnar en helt ny butik på Lergöksgatan. Det stod klart när beslutet om att Althallen kommer att rivas till förmån för bostäder togs.

  • Publicerad 11:43, 24 jan 2019

Christoffer Wennergren fastighetschef Lidl Sverige. Foto: Lidl

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

Nu står det klart att Althallen ska rivas, våren 2020, för att ge plats åt ett större bostadshus. Detta innebär att den Lidlbutik som legat i byggnaden flyttar ut innan sommaren. Dock pågår det diskussioner med fastighetsägaren om att i framtiden låta en butik öppna i gatuplanet på den nybyggda fastigheten som planeras stå klar år 2021.

– Lidl går väldigt bra i Frölunda och är ett av våra mest prioriterade lägen, säger Christoffer Wennergren fastighetschef Lidl Sverige.

Kritiserad byggherre tar över vid Althallen

All berörd personal vid butiken i Althallen kommer att erbjudas omplacering inom Lidl och till hösten 2019 kommer Lidl öppna en helt ny butik på Lergöksgatan.

– På lång sikt ser vi möjligheter till ytterligare butiker i Frölunda och västra Göteborg, säger Christoffer Wennergren.

Här kan Frölundas nya förskola hamna

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG