Lidl lovar bättre trafiksäkerhet

Det ska bli tryggare för kunder som kommer till Lidls butik på Distansgatan till fots. Det säger fastighetschefen efter att Göteborg Direkt lyft trafikproblematiken utanför butiken.

  • Publicerad 14:20, 8 nov 2017

Butiken på Distansgatan i Högsbo öppnade för fyra år sedan. Fotgängare har varit tvungen att gå rakt över parkeringen eller passera den obevakade in- och utfarten för att ta sig in. Många kunder går också rakt ut i gatan eftersom övergångsstället ligger en bit i från.

– Det har varit kaos där i flera år. Man har bara väntat på att en olycka ska hända. Bilisterna blir arga när de får köa och de gående blir arga och rädda när bilarna kör precis när de ska gå. Det bor mycket barnfamiljer i området som går dit med barnvagn och många barn går också dit och handlar själva, säger mamman Anna som bor i området.

Fastighetschefen Christoffer Wennergren känner till problematiken. Enligt honom blev frågan aktuell först nyligen efter att butiken byggdes om och kundunderlaget ökade.

– Vi har nyligen gjort förändringar med pilar i marken för att visa bilarna hur de ska köra för att få ett annat flöde. Men efter att du ringde har jag satt mig in i problematiken mer. Som kund kan jag förstå att det inte är optimalt, säger han.

Vad kommer ni göra åt det?

– Jag har pratat med butikschefen och även tittat med byggprojektledare och det går nog att få det mycket bättre med några enkla lösningar. Vi ska åka dit i nästa vecka och titta. Det blir ju en diskussion med kommunen också men jag är övertygad om att vi kan hitta en bättre tryggare lösning.

Är era butiker anpassade för bilister snarare än för gående?

– Nej, alla nya butiker som byggs försöker vi anpassa för andra färdsätt än bil. Vår fastighet i Växjö blev utsedd till världens mest miljövänliga handelsfastighet med cykeltak, laddningsstationer, stora skärmar med tidtabell för kollektivtrafik som exempel.

Att Lidl nu ska ta tag i trafikproblematiken vid butiken i Högsbo tycker Anna är bra.

– Men det är inte en dag för tidigt, säger hon.

Anna heter egentligen något annat.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG